foradia subscriutegrat

Els afectats pel temporal ‘Glòria’ podran beneficiar-se dels 100.000 euros d’ajudes

Els beneficiaris podran subvencionar el 50% del pressupost de la rehabilitació, amb un màxim de 20.000 euros en cada cas

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat les bases de la convocatòria per a donar ajudes per a rehabilitar els elements estructurals dels edificis del Conjunt Històric Artístic d’Alcoi que es van veure afectats per la borrasca Glòria.

El govern local destinarà una partida de 100.000 euros, amb els quals se subvencionarà el 50% del pressupost de cada rehabilitació, amb un màxim de 20.000 euros per cada cas.

‘Glòria’ va deixar durant tres dies de gener de 2020 forts vents i uns 290 litres de pluja per metre quadrat. Aquests fets van afectar diversos immobles, i va provocar l’ensulsiada de quatre cases al barri del centre, amb una víctima mortal.

Jordi Martínez, vicealcalde d’Alcoi, ha recordat aquest episodi i ha assegurat que: “l’Ajuntament vol amb aquestes subvencions ajudar a la rehabilitació dels immobles que es van veure afectats, contribuint al mateix temps a la millora del Centre Històric”.

Les ajudes seran en règim de concurrència competitiva, i es subvencionaran les obres i treballs escomesos per a esmenar les deficiències en elements comuns de caràcter estructural relatives a l’estat de conservació de la fonamentació, estructura, coberta, terrat, i altres elements comuns igualment estructurals. No se subvencionaran obres en les façanes i mitgeres, ja que aquestes tenen una línia pròpia d’ajudes.

L’import s’abonarà una vegada finalitzen les obres, prèvia presentació de la certificació final, factura del contractista i la resta de documentació sol·licitada, que es presentarà al Departament d’Urbanisme, en la Seu Electrònica Municipal. Els beneficiaris a més, hauran de justificar la completa finalització dels treballs en el termini màxim d’un mes a comptar des de l’expedició del certificat final d’obres.

Els sol·licitants, per a poder optar a les ajudes, hauran d’haver registrat en l’administració autonòmica l’Informe d’Avaluació de l’Edifici i el Certificat d’Eficiència Energètica,, que haurà d’estar registrat en la pàgina de l’IVACE per a la seua validació i obtenció de l’etiqueta energètica.

Si el tècnic redactor de l’Informe d’Avaluació adverteix que l’edifici està en estat de ‘risc imminent’, no podrà obtenir la subvenció, sempre que eixa circumstància no s’haja solucionat o llevat que l’ajuda sol·licitada siga per a revertir aquesta situació.

Les ajudes es podran sol·licitar a partir del dimecres 28 de juliol, una vegada es publiquen les bases al Butlletí Oficial de la Província, i el termini finalitzarà l’1 d’octubre per a fórmula les sol·licituds a través de la seu electrònica municipal.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *