foradia elgrat

El Dia de la Pau se celebra virtualment als col·legis alcoians

Durant el divendres 29 de gener els centres escolars duran a terme diverses activitats per a commemorar el Dia Escolar de la Pau i la No Violència, que és el 30 de gener

Edició anterior Dia de la Pau

Per culpa de la Covid-19 no podran dur-se a terme com la resta d’anys les activitats per tal de commemorar el Dia Escolar de la Pau i la No Violència, que se celebra tradicionalment el 30 de gener.

Però, des de la regidoria d’Educació, i els centres educatius d’Alcoi, s’han adaptat a la situació i duran a terme diverses activitats de manera virtual, com ‘Una pregunta per la Pau’, o crear un mural digital, que estan sota el nom ‘Dona’m 1 minut de Pau’.

Pel que fa al mural digital, estarà format per vídeos curts relacionats amb la Cultura de Pau, amb l’objectiu de sensibilitzar sobre la greu situació que pateixen milions de persones al planeta. Es realitzarà una videoconferència amb una classe de cada centre i el regidor d’Educació, Alberto Belda, que donarà la benvinguda i donarà pas als vídeos de cada centre, tant de primària, com de secundària.

Els centres participants són: El Romeral, Horta Major, Sant Vicent, Miguel Hernández, Pare Vitòria i Andreu Sempere.

El resultat del mural es podrà veure a la web de la regidoria d’Educació.

L’altra activitat, ‘Una pregunta per la Pau’, està adreçada al segon cicle d’educació secundària, en el qual participen l’Andreu Sempere i el Pare Vitòria.

L’alumnat, mitjançant una videoconferència, podran fer preguntes a la voluntària i vocal de la Comunicació i Incidència Política en Metges del Món de la Comunitat Valenciana, Andrea Sixto. Les preguntes estaran centrades en ‘els conflictes de la pandèmia en desigualtat, com afecta la pandèmia de la Covid-19 en l’àmbit mundial’.

Per a finalitzar, la secció infantil de l’Escola de Belles Arts ha preparat unes pancartes amb motius i paraules positives sobre la pau, l’harmonia, la igualtat o la solidaritat entra d’altres i que estaran penjades a la Plaça de Dins. Un projecte que transmet il·lusió i esperança per mantenir una actitud positiva en la vida.

“Vull traslladar el meu agraïment a tots els centres escolars que participen en la celebració d’aquest dia i també per la seua tasca en la cultura de la pau, no sols aquest dia sinó al llarg de tot el curs amb les diverses accions que porten a terme per treballar la pau i la convivència. I fer extensiu aquest agraïment a l’equip coordinador que conjuntament amb la regidoria d’Educació, podem portar avant aquestes activitats i celebrar de la millor manera aquesta festivitat” ha manifestat Alberto Belda, regidor d’Educació.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *