foradia subscriutegrat

L’Associació de Sant Jordi presenta els comptes de 2020 i els pressupostos de 2021

Des d'aquesta institució indiquen que programaran els actes que siguen possibles per tal d'assegurar la seua supervivència administrativa

Durant el dijous 28 de gener, l’Associació de Sant Jordi va celebrar una assemblea de forma telemàtica en la qual es van presentar el comptes del 2020, i quin serà el pressupost d’aquest 2021.

La situació per a la festa està molt marcada per l’evolució de la pandèmia, per aquest motiu encara no es pot avançar si enguany es podran celebrar les festes o no, encara, que com declaren des de l’entitat és “poc probable”.

Així encara, segons informen des de l’Associació, els seus Estatuts indiquen que: “la Institució Festera està obligada a proposar un projecte de futur per a poder continuar la seua supervivència administrativa, que és obligatòria”.

L’assemblea va començar recordant a les persones festeres i associades que han faltat per culpa de la Covid-19. Seguidament, es van aprovar el comptes de l’exercici de 2020, que va tindre uns gastos de 476.346 euros, i uns ingressos de 461.612 euros.

D’altra banda, s’han aprovat també els pressupostos per a 2021, dotats de 833.243 euros. L’associació ha definit d’optimista aquest pressupost i ha explicat que el seu desig és mantenir la seua activitat. “És important que la institució ha d’estar viva per alenar la Festa, però, també perquè puga sobreviure econòmicament. L’ASJ compta amb una estructura important d’empleats, un museu de rellevància, i uns costos fixos que s’han d’assumir per les persones associades, però a més, mitjançant ajudes públiques que procedeixen de diferents administracions i que de perdre-les en un exercici, faria molt complicat recuperar-les en un futur”, ha apuntat el president de l’Associació, Juan José Olcina.

Olcina a més, ha lamentat que: “ara sols podem pensar a superar la pandèmia, en estar al costat de les persones afectades i els seus familiars. És evident que les Festes no es convocaran mentre la situació sanitària no estiga totalment restablerta”, però, ha instat a festers, músics, associats, i a la indústria festera, a què no perden l’esperança.

Segons el president: “L’estat d’alarma està previst que, com a prompte, finalitze en el mes de maig. A més, el moment actual de la pandèmia no convida a l’optimisme. Continuarem treballant per què des de l’Associació es puguen celebrar actes telemàtics o presencials que mantinguen viva la Festa”. Entre les activitats de les quals parla Olcina està la revista de Festes, les exposicions del MAF, els concursos de Teatre i els infantils, o “qualsevol esdeveniment que la pandèmia ens deixe dur a terme”.

Des de l’Associació de Sant Jordi volen deixar molt clar que les Festes se celebraran quan les autoritats sanitàries ho permeten i quan hi haja garantia total “per poder festejar-les amb plenitud, com les hem viscut sempre”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *