lasarga itealcoi

El concurs d’emprenedors de la Mancomunitat ja té guanyadors

Aquest certamen, que té com a objectiu promoure el talent i l'emprenedoria a les comarques, enguany ha celebrat la seua novena edició

La Mancomunitat de l’Alcoià i El Comtat ja ha presentat als guanyadors del IX Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors, que tenen com a objectiu promoure el talent i l’emprenedoria a les comarques, i impulsar noves empreses o projectes per a desenvolupar-les.

S’ha valorat especialment les propostes responsables i respectuoses amb el medi ambient, que tenen potencial per a la generació d’ocupació en aquestes comarques. Els guanyadors han estat seleccionats per un tribunal d’experts format per membres de la Mancomunitat i per representants d’entitats col·laboradores (CEEI, Jovempa, FEDAC, IDEAS-UPV del Campus d’Alcoi i la Cambra de Comerç d’Alcoi).

Les propostes guardonades tenen tipologies molt variades, que s’han centrat en valorar els productes de proximitat, generar ocupació i promoure valors mediambientals sòlids.

El Premi Millor Empresa, dotat amb 1.500 euros, ha sigut per a Alejandro Ripoll Luna, per l’empresa SOS Servicios, que és una aplicació que permet contractar de forma senzilla i ràpida serveis com cura d’infants i persones majors, neteja, classes particulars, i altres.

HUGOFRUITS S.L, de Luis Olcina Francés, que es dedica a la producció i comercialització de cireres ecològiques i amb base al municipi de Gorga, ha guanyat el Premi a la Millor Empresa Eco-sostenible, dotat amb 1.000 euros.

El Millor Projecte Eco-Sostenible l’ha guanyat el projecte Autoconsumo en pisos, d’Esteban Ponsoda Priego, que es dedica a aprofitar espais reduïts a les habitatges per a la instal·lació de tecnologia fotovoltaica. El premi és de 400 euros.

A més, s’ha seleccionat com a Millor Projecte Empresarial, la candidatura de Karina Santamaría Pavlova Citrus S.L, per aprofitar el rebut de les taronges per a elaborar productes de neteja i higiene. El premi ha sigut de 900 euros.

L’últim guanyador ha sigut Nunzio Longhitano a Millor Projecte Agropecuari o Alimentari, també dotat amb 400 €, pel projecte Sabores de la tierra, enfocat a l’exportació de productes alimentaris de les comarques.

A l’edició d’enguany s’ha premiat cinc empreses o projectes. Les altres tres categories s’han quedat desertes o no han rebut candidatures que reuniren els requisits. A més, donada la delicada situació sanitària a les comarques, no se celebrarà el tradicional acte de lliurament de premis.

Font: Redacció./

ua


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *