foradia subscriutegrat

El Pla parcial de la Colònia Ducal dependrà de la decisió de Generalitat

Segons ha informat el vicealcalde i regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Gandia, Josep Alandete, la consulta pública va finalitzar el dilluns passat

Josep Alandete, vicealcalde i regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Gandia, ha informat que la consulta pública sobre la proposta de modificació del Pla parcial de la Colònia Ducal va finalitzar el dilluns passat. En aquest terreny es vol construir un hotel.

Alandete ha explicat que: “a més de ser un preceptiu legal, la voluntat del govern del Serpis és promoure un urbanisme participatiu i transparent, incentivant la participació ciutadana”.

El fòrum de participació que estava a la web municipal ha rebut més de 3.000 visites i 63 persones han manifestat la seua opinió sobre el projecte. Per al regidor açò significa que: “hem d’estar orgullosos de la reacció ciutadana, que ha demostrat que és responsable i té ganes de participar en la presa de decisions que afecten la ciutat”.

A més, també ha finalitzat ja el termini d’al·legacions a la proposta de modificació del Pla parcial de la Colònia Ducal, i en total s’han presentat 34 que seran estudiades i incorporades a l’estudi jurídic i tècnic de la proposta que s’inicia a partir d’ara. Els tècnics municipals avaluaran si es compleixen els requisits tècnics i legals, i emetran un informe al respecte.

En el cas de continuar endavant, hi haurà un nou procés d’estudi i avaluació ambiental, en el qual la ciutadania podrà tornar a participar, abans que s’aprove o no per la majoria absoluta al plenari municipal.

Però, paral·lelament a aquest procés, l’Ajuntament ha realitzat una sèrie de consultes a la conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, ja que des del govern local es considera que la modificació proposada per la mercantil és estructural, és a dir, que no serà prou amb l’aprovació del plenari i s’haurà d’aconseguir el vistiplau de la Comissió Territorial d’Urbanisme que depén d’aquesta conselleria.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *