foradia barnasants

Els plans d’ocupació es fomentaran gràcies a una inversió de mig milió d’euros

Des de l'Ajuntament d'Alcoi s'han reservat una nova partida per a crear una Pla d'Ocupació Municipal, iniciativa que se sumarà als programes que ja es duen a terme des de la Generalitat

L’Ajuntament d’Alcoi ha reservat una partida de 500.000 euros en aquests pressuposts municipals per a crear un Pla d’Ocupació Municipal, que complementaran als que ja es realitzen des de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

El Pla d’Ocupació Municipal, pretén fomentar l’ocupació i donar oportunitats laborals a aquells que més ho necessiten. Es duran a terme diverses iniciatives dutes a terme dins d’aquest pla a través de la Regidoria d’Ocupació, Formació, Empresa i Indústria durant 2021, amb el doble objectiu de cobrir necessitats puntuals de personal per a serveis determinats i donar oportunitats laborals a col·lectius vulnerables.

A hores d’ara s’estan realitzant dos programes de la Conselleria, que estan vinculats a les necessitats de personal als ajuntaments amb motiu de l’especial atenció per la Covid-19. Concretament s’han contractat a 7 persones durant un any, a través d’Avalem Joves, i a 46 persones de més de 30 anys durant sis mesos dins del Pla Avalem Experiència, amb contractes per a labors de reforç de la Covid.

El regidor d’Ocupació, Alberto Belda, explica que: “continuarem presentant-se a aquestes convocatòries de Conselleria durant 2021 i complementant els plans d’ocupació propis, amb l’objectiu de millorar les taxes d’ocupació a Alcoi, ferir a les empreses els perfils professionals que demanen i potenciar, al mateix temps, la capacitació, atracció i retenció del talent en el territori que afavorisca la competitivitat, així com el creixement del teixit empresarial”.

El consistori té ferramentes com Portalemp, el Portal d’Ocupació de l’Ajuntament d’Alcoi, dissenyat per a la intermediació laboral entre empreses i demandants d’ocupació. Una altra iniciativa destacable és el Fòrum per l’Ocupació, organitzada pel Campus d’Alcoi de la UPV, que té com a meta oferir un lloc de trobada entre empreses, estudiants i titulats que busquen una oportunitat laboral i orientació que millore la seua carrera professional.

Font: Redacció./

bombersvalencia


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *