lasarga

La Plataforma en Defensa de les Persones en Situació de Dependència denuncia la situació de la vacunació

Des de la Plataforma es queixen de què no estan tenint en compte als cuidadors de l'entorn familiar que són insubstituïbles per a la cura dels seus familiars dependents

Doctor drawing up Covid-19 vaccine from glass phial bottle and filling syringe injection for vaccination. Close up of hand wearing protective disposable gloves in lab and holding a bottle of vaccination drugs. Hand with blue surgical gloves taking sars-coV-2 vaccine dose from vial with syringe: prevention and immunization concept.

La Coordinadora de les Plataformes en Defensa de la Llei de Dependència del País Valencià volen informar que veuen mancances en el procés de vacunació, ja que hi ha cuidadors que són de l’entorn familiar i són insubstituïbles per a la cura dels seus familiars dependents, i que “estan sent desemparats en l’ordre de vacunació, obviant la necessitat que suposa donar protecció a aquests cuidadors dels quals depenen ells exclusivament en el seu entorn familiar”.

A més, des de la plataforma expliquen que: “hi ha una població de majors que no està en institucions i que el seu rang d’edat, determina que són de risc, inclusivament ells són el vector pel qual, el dependent pot ser exposat al virus Covid-20, són el punt d’unió amb les diferents cures que necessita: farmacològic, alimentació, higiènic, etc”.

Per tots aquests motius exigeixen que la vacunació no ha de limitar-se a les persones que estan en residències, sinó que també s’ha de tenir en compte als dependents, als seus cuidadors de l’entorn familiar, als cuidadors no professionals, ja que “han de ser un col·lectiu a protegir i a facilitar-nos la vacunació per a la seua protecció davant d’aquesta crisi sanitària”.

Font: Redacció./


firamodernistaalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *