foradia pressupostparticipatiualcoi

S’avança la vacunació per als joves entre els 20 i 29 anys

Es començarà aquesta setmana la vacunació en aquest grup d'edat en els departaments de salut que van més avançats en el procés de vacunació, i a partir del dia 26 es generalitzarà la cita en tots els departaments

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que va a avançar-se la vacunació entre les persones entre els 29 i 20 anys. Els departaments de salut que porten el procés de vacunació més avançat començaran aquesta setmana, i a partir del dia 26 de juliol es generalitzarà a la resta de departaments.

Des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública es començarà a donar cita durant aquesta setmana.

A més, el president també ha informat que aquest dilluns, les conselleries de Sanitat i Educació mantindran la primera reunió per tal de planificar la vacunació entre els joves entre els 12 i 18 anys. En aquesta reunió està previst fer un calendari de vacunació per als joves que han de tornar als instituts durant el mes de setembre.

Un altre dels anuncis del Cap del Consell, ha sigut que va a desenvolupar-se una ‘Operació Repesca’ de les persones de diferents grups d’edat, que, per diversos motius, no s’han vacunat fins al moment. És per això, que s’obrirà una nova finestra de vacunació, d’unes 125.000 persones, que tindran pendent la seua vacunació. Els que tenen entre 40 i 59 anys rebran la vacuna monodosi de Janssen, i per als que no estan vacunats entre els 60 i 69 anys, la rebran d’AstraZeneca.

Puig a demanat als menors de 30 anys, que a hores d’ara són els més afectats per la Covid-19, però també a la població en general, que han de tindre “la màxima prudència fins que arribem a la immunització de grup, un objectiu que cada vegada està més a prop”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *