foradia subscriutegrat

Els artesans i artesanes de la Festa rebran una ajuda de 7 milions d’euros

Cada artesà podrà optar a subvencions directes de fins a 7.000 euros, unes ajudes que formen part del Pla Resistir

La Generalitat Valenciana ha publicat les bases per a la concessió d’ajudes urgents al sector de l’artesania. Aquestes ajudes tenen un import global de 7 milions d’euros, i formen part del ‘Pla Resistir’.

L’objectiu és ajudar als artesans, artesanes i les pimes d’aquest sector vinculades al món de la festa, que s’han vist afectats per la Covid-19, i per tant, reforçar la seua viabilitat econòmica i garantir la continuïtat d’aquestes empreses.

La quantia de l’ajuda ascendirà a un import màxim de 7.000 euros per a aquells que complisquen els requisits exigits, com per exemple, hauran d’estar en possessió del document de qualificació artesana (DCA), actualitzat degudament i expedit per la Generalitat, o d’un document equivalent emés per una administració pública que acredite la seua condició artesana. També hauran d’exercir la seua activitat des d’almenys l’1 de març de 2020.

Aquestes ajudes seran gestionades per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través de la Direcció General de Comerç, Artesania i Consum i els serveis territorials de Comerç i Consum.

Les sol·licituds es presentaran telemàticament en la seu electrònica de la Generalitat, accedint a la GUIA PROP. Qualsevol sol·licitud presentada amb un procediment diferent serà inadmesa, i sols es podrà presentar una per empresa. El termini començarà el dia 1 de març i finalitzarà el 15 del mateix mes.

En el DOGV es poden consultar les bases completes i els oficis que poden acollir-se a les ajudes en aquest enllaç

Carol Ortiz, regidora de Festes, ha volgut destacar que: “des de l’Ajuntament ja vam obrir una línia d’ajudes per als artesans de la festa, perquè sabem per les dificultats que aquesta passant aquest sector. Ara aquestes ajudes els podran beneficiar i afavorir en aquesta situació tan complicada que els està tocant viure, ja que la gran majoria no van poder tindre ingressos durant l’any passat ni ara com ara en aquest 2021. Tots sabem que l’esplendor que cada any demostra la Nostra Festa és en una part molt important gràcies al treball que desenvolupen els artesans. Esperem que aquestes subvencions ajude a mantenir l’activitat empresarial”.

L’Ajuntament, dins del seu pla ReactiAlcoi va concedir ajudes a 17 artesans dels Moros i Cristians d’Alcoi amb un total de 74.000 euros. Concretament, les ajudes van ser d’una quantitat fixa de 4000 euros per a persones físiques o jurídiques sense treballadors o fins a 2 treballadors a càrrec seu al març, quan es va anunciar l’ajornament de les Festes.

També es va donar una ajuda a aquelles persones físiques o jurídiques que comptaven amb més de dos treballadors en aquesta data, que van rebre una subvenció de 6000 euros.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés i la regidora de Festes, Carolina Ortiz s’han reunit amb representants de l’Associació d’Artesans de Moros i Cristians d’Alcoi (AMICA) per a parlar d’aquestes ajudes i de diverses línies de col·laboració. L’Ajuntament s’ha oferit per ajudar-los en la tramitació del DCA.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *