foradia

Alcoi llança noves ajudes amb un valor de 354.217 euros

Seran dos línies per al turisme i altres xicotetes empreses i autònoms afectats per la Covid-19

Segons ha publicat el Butlletí Oficial de la Província, ja estan les bases per a optar a dos línies d’ajudes dins del programa ‘Reactiva Alcoi’, que ha convocat l’Ajuntament, per a poder ajudar al sector turístic, i a petites empreses, autònoms i altres professionals de sectors que s’han vist afectats per la Covid-19.

Aquestes dos línies compten amb un fons de 354.217 euros en total, que estan concedits per la Diputació d’Alacant, a través del programa TEN 2021 que té com a objectiu reactivar l’economia i pal·liar els efectes de la crisi sanitària.

La primera d’aquestes línies tindrà un pressupost de 75.840 euros destinats a pimes, micropimes i autònoms amb domicili fiscal a Alcoi, que estan funcionament des de l’1 de gener de 2019, dedicats a l’oci, hostaleria, allotjament, agències de viatges, guies turístiques i empreses de turisme actiu.

Els hotels de més de 100 places podran optar a ajudes de fins a 10.000 euros, i els de menys de 100 places, tindran la possibilitat d’aconseguir 4.000. Les cases rurals i lloguers turístics tindran subvencions de fins a 2.500 euros, i les agències de viatges i guies turístiques de fins a 1.500.

Per a poder optar a aquestes ajudes, els sol·licitants haurà d’haver reduït la mitjana mensual de facturació dels mesos perquè vaja a sol·licitar l’ajuda, en almenys 25% respecte a la mitjana mensual facturada en 2019.
Les ajudes finançaran despeses estructurals i de funcionament corrents de l’activitat empresarial, que han sigut suportats malgrat la manca d’ingressos.

Pel que fa a la segona línia de ‘Reactiva Alcoi’, tindrà un import total de 278.377,81 euros que la Diputació d’Alacant ha assignat al municipi per a concedir subvencions nominatives a pimes, micropimes, xicotets empresaris autònoms i professionals de diferents activitats empresarials. Ací estan incloses activitats que no hagen percebut ajudes Parèntesis i altres com els comerços al detall de ferreteria, articles esportius, jocs i joguets, parament i articles de regal.

Es concedirà una quantitat de fins a 2.500 euros per empresa i les condicions seran les mateixes que en l’altra línia.

L’objectiu d’aquestes dos línies d’ajudes, és donar suport i ajudar a sostenir la situació d’alta de l’activitat. D’aquesta manera, a més de minimitzar l’impacte dels efectes econòmics provocat per la Covid-19, es persegueix reactivar l’economia local tan prompte com siga possible.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha explicat que “les ajudes de ‘Reactiva Alcoi’ venen a complementar l’esforç que aquest Ajuntament ve duent a terme des que comencem a patir les conseqüències d’aquesta crisi sanitària, amb l’objectiu que cap sector es quede arrere i amb la vista posada en una recuperació que confiem serà tan ràpida com siga possible”.

Font: Redacció./


bigdata

subscriutegrat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *