lasarga ua

L’Ajuntament d’Alcoi rep una donació de huit quadres de Ramón Castañer

Carlos García de Cortázar Nebreda, és el donant que ha fet entrega d'aquestes obres perquè siguen exposades en una instal·lació adequada

L’alcoià Carlos García de Cortázar Nebreda, que actualment viu a Madrid, ha fet una donació de 8 quadres de Ramón Castañer Segura a l’Ajuntament d’Alcoi. Aquestes obres van arribar a la seua família gràcies als seus pares, que van adquirir directament les obres a l’autor en la dècada dels 60 i 70.

Segons ha explicat García de Cortázar, els seus pares van viure a la nostra ciutat durant vint anys, i en reconeixement a Alcoi, i als seus ciutadans, van desitjar fer un homenatge com agraïment al temps que van passar ací. Per aquest motiu com a únic propietari únic dels quadres, ha decidit complir aquest desig i fer aquest homenatge amb la donació d’aquests quadres perquè el públic puga gaudir d’ells en una instal·lació adequada.

Antonio Castelló, amic de la família, ha ajudat molt en dur a terme aquesta donació, ja que sabent de l’interés per donar aquestes obres ha actuat com a mediador, comunicant a l’alcalde alcoià i al regidor de Cultura, el desig de donar aquestes peces, i ha facilitat tot el procés.

Segons García de Cortázar: “aquests quadres representen una mostra important d’una època memorable del pintor per la qual resultaria molt positiu que es mostren conjuntament per a entendre la importància de l’obra pictòrica d’aquest alcoià immortal”.

En la sala en la qual finalment es col·loquen aquestes peces, figurarà una inscripció en la qual s’explique que els quadres són una donació dels pares, José Antonio Garcia de Cortázar Sagarminaga i Maria Luisa Nebreda Vela, i Carlos García de Cortázar Nebreda.

Per a Raül Llopis, regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi: “Aquesta donació servirà per a augmentar el nostre patrimoni artístic local. Estem molt agraïts tant a Antonio Castelló com a Carlos García de Cortázar. Des del departament de Cultura ens encarregarem de restaurar els quadres en cas que fóra necessari, així com buscar el millor lloc perquè siguen exposats tal com desitja el donant”.

Font: Redacció./

ua


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *