foradia subscriutegrat

El turisme alcoià s’adapta a una desescalada segura

Des de la regidoria de Turisme es treballa per a garantir una visita que complisca amb totes les mesures de prevenció contra la Covid-19, i que garantisca la millor experiència per a les persones, parant molta atenció a l'accessibilitat

La pandèmia ha paralitzat al sector del turisme, i als últims mesos més encara degut a les restriccions que es van aplicar per tal de prevenir contagis de Covid-19. Des d’Alcoi saben que la salut és una prioritat i per això han adoptat el lema: ‘Queda’t a casa per a poder tornar’, que té com a objectiu tornar a fer valdre els recursos de la nostra ciutat.

Des de la regidoria de Turisme han estat treballant durant aquests mesos per a garantir la seguretat dels visitants dins del nou escenari que està deixant la pandèmia.

Als últims mesos s’han estat adaptant diferents infraestructures, com l’Oficina de Turisme, el Refugi de Cervantes, o el Centre d’Interpretació Turística Explora, que des del 28 de gener compten amb la Distinció de Bones Pràctiques Avançades Covid-19, del Sistema Integral de Qualitat Turística en Destí.

En aquests llocs, tot el material i els serveis estan adaptats a través d’uns codis QR per tal d’evitar el contacte físic, i s’ha digitalitzat el registre de visites d’aquests museus amb un cobrament per TPV per tal d’evitar la manipulació de bitllets o monedes.

Lorena Zamorano, regidora de Turisme explica: “hem estat treballant molt per a garantir que la tornada a la normalitat siga el més segura possible. En aquest sentit, la tecnologia és una gran aliada i una bona eina per a oferir una experiència turística millorada”.

A més recorda que els visitants poden amb el seu mòbil i obtenir informació en cinc idiomes a través dels codis QR en diferents punts d’interés.

Turisme també treballa per garantir l’accessibilitat i la inclusió, per això, compten amb diferents sistemes com, per exemple, el bucle magnètic, per a ajudar a persones amb discapacitat auditiva, o també la possibilitat d’ajudar a aquestes persones en qualsevol tràmit d’informació o reserva.

La realitat virtual contribueix també a trencar les barreres físiques i posar a la disposició del públic tots els recursos turístics amb els quals compta la ciutat. Així, el visitant ja pot gaudir de les recreacions del Poblat Iber del Puig i de les muralles medievals.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *