foradia subscriutegrat

Alcoi celebrarà el Dia de la Dona durant tot el mes de març

En total estan programades activitats i esdeveniments, i s'ha d'assenyalar que enguany no es realitzarà cap concentració, sinó que hi haurà un manifest virtual

La regidora d’Igualtat, Aranza de Gracia, ha presentat la programació que s’ha preparat per a commemorar durant tot el mes de març el Dia de la Dona, que se celebra el dia 8 d’aquest mes.

“No deixarem de celebrar aquest 8 de març, es veuran les llums de la Igualtat, i podrem reivindicar la igualtat, les dones, i com no, continuarem treballant amb la resta de regidories i entitats”, ha destacat de Gracia.

La temàtica d’enguany va entorn de les dones invisibles, i així ho reflecteix el cartell creat per Denise Llorens, alumna de l’EASDAlcoi. Un cartell inspirat en dones empoderades, en dones que han tingut molta importància en la història, però que no han sigut visibilitzades en el moment en el qual tocava “per això he volgut fer visible l’invisible”, explica l’autora. En el seu treball es pot veure un rescat com quan s’arranca un paper, i ahí apareixen eixes dones “desconegudes”, però que han sigut un exemple de lluita feminista.

“Són moltes les dones que no són visibles i hem de donar-los aquest reconeixement, per aquest motiu, moltes de les activitats que s’han proposat van en aquesta línia”, ha comentat la regidora.

A més, ha volgut ressaltar que: “És molt important dir que el 8 de març no hi haurà cap acte presencial, el 8 de març estarem a les cases, faenes, escoles… Reivindicant el 8 de març, però cadascú des del seu lloc, perquè així també podem fer eixa reivindicació”.

Algunes de les activitats o iniciatives que s’han proposat són: fer un Tik Tok, amb una cançó feminista, d’empoderament, i compartir-la amb les xarxes socials del departament d’Igualtat, també es farà un vídeo amb dones d’Alcoi que han sigut invisibles i que han sigut importants per a la història de la nostra ciutat. Aquest vídeo estarà disponible a les xarxes socials, I a més, es farà una projecció a les façanes dels edificis municipals amb imatges d’aquestes dones. Per als més menuts es farà un contacontes sobre la vida d’Isabel-Clara Simó, que es podrà veure en línia, i a més, també el tindran els centres educatius. L’alumnat de primària, fins a l’ESO podrà fer un Escape Room anomenat ‘Atrapades’.

Les activitats representen molt bé el lema triat per a la campanya d’enguany: ‘Descobrim la història de les dones. Fem història en Alcoi’.

El dia 8 de març, el col·lectiu ‘8 de març’ serà l’encarregat de llegir el manifest a les xarxes socials.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *