foradia subscriutegrat

21 projectes d’Activa Àgora continuen en funcionament des de 2018

Aquesta iniciativa posa a la disposició d'emprenedors i empreses de recent creació un programa gratuït d'entrenament de tres mesos en els quals reben orientació durant el procés de llançament de la seua empresa

En 2018 l’Ajuntament d’Alcoi, a través de l’espai Àgora Coworking, va posar en marxa el programa Activa Àgora, amb la col·laboració de CEEI, FEDAC, JOVEMPA i el finançament de la Diputació d’Alacant.

La iniciativa posa a disposició d’emprenedors i empreses de recent creació, un programa en el qual, durant tres mesos, reben orientació durant el procés de llançament de l’empresa.

En aquest programa hi ha tallers formatius, tutories grupals i individuals, i una activitat final de presentació de projectes, i la instal·lació gratuïta dels projectes en l’espai Àgora Coworking. A més, se’ls ajuda en la sol·licitud d’ajudes econòmiques dins del programa ‘Inmpuls’ de l’Ajuntament, que té una línia per a emprenedors.

Des del 2018, s’han presentat 136 projectes empresarials, dels quals s’ha seleccionat 60. Gràcies a la iniciativa s’han creat un total de 14 empreses, de les quals onze continuen actives. A més, el programa es completa amb Àgora Emprenedors, un servei d’atenció per qualsevol persona que vulga posar en marxa el seu negoci. Amb aquesta ferramenta s’han creat 14 empreses, de les quals 10 continuen funcionant. És a dir, que en total s’han creat 28 empreses, i continuen actives 21 d’elles.

Alguns d’aquests projectes estan liderats per dones, com és el cas de Paqui Javaloyes, que ha posat en marxa un projecte seleccionat en l’última edició d’aquests premis. “Participar en aquesta iniciativa ha sigut molt interessant perquè m’ha permés conéixer a molta gent, I m’ha proporcionat eines Útils i variades”, ha explicat Javaloyes. Aquesta dona està especialitzada a impulsar les xarxes socials de les empreses amb les quals treballa, sobretot, negocis d’hostaleria.

Un altre dels casos és d’Andrea, que ha posat en marxa el projecte Arcana Detectives. Un negoci per a la investigació privada, dedicada principalment a l’àmbit empresarial. Aquest programa li ha proporcionat “una altra visió, nocions que no estan necessàriament relacionades amb la teua professió o la teua formació acadèmica, però que són igualment importants a l’hora de posar en marxa un negoci”. El seu cas, està en funcionament des de l’edició de 2018.

Per últim, un dels projectes més recents és el de Núria Tormo, Macrovital, que consisteix en una empresa de menjar per a portar 100% vegà, ecològic, sense gluten, sucre i baix en greix.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *