foradia subscriutegrat

El divendres 12 de març finalitza el termini per a sol·licitar les Ajudes Parèntesi

Fins al moment l'Ajuntament d'Alcoi ha rebut 323 sol·licituds, i des del consistori s'ampliaran les ajudes a altres sectors que s'han vist afectats

El divendres 12 de març finalitza el termini perquè les persones treballadores autònomes o les microempreses amb un màxim de 10 treballadors d’Alcoi puguen demanar les Ajudes Parèntesi, que estan dotades amb un total d’1.444.223 euros per als sectors econòmics que s’han vist més afectats per les últimes restriccions.

El termini es va allargar una setmana més després de la publicació de la nova instrucció per part de la Direcció General de l’Administració Local de la Generalitat Valenciana, que permet incloure a potencials beneficiaris que no havien pogut accedir a la subvenció per tindre pendent de pagament alguna de les seues obligacions tributàries amb l’administració estatal, autonòmica o local, o enfront de la Seguretat Social.

Des del dia 19 de febrer s’han pogut presentar sol·licituds i fins al moment, s’han presentat 323, de les quals 55 ja s’han pagat, a les que corresponia 122.848 euros. A més, 138 ja s’han tramitat, i es pagaran de forma immediata altres 331.454 euros. Açò suposarà que ja s’ha avançat un total de 454.302 euros de total.

Està previst que l’Ajuntament tinga un excedent de recursos de prop de 700.000 euros que es destinarà a oferir ajudes a altres sectors i activitats que també s’han vist afectades per la pandèmia i que no han sigut contemplades en els sectors definits en el decret fins a arribar als 1.444.223 euros.

L’alcalde alcoià, Toni Francés ha explicat que: “Des del primer dia ens hem bolcat per no deixar arrere ningú. La nostra intenció sempre ha sigut pagar el més prompte possible i beneficiar al nombre més gran de persones perquè sabem que aquests sectors no només demanen ajudes, sinó que les necessiten el més ràpid possible. Som conscients que el tancament temporal de l’activitat o la limitació d’horaris imposada per la crisi sanitària ha provocat que moltes persones hagen vist reduïda o eliminada la seua possibilitat d’obtenir ingressos per això estem fent tot el possible perquè obtinguen les ajudes de forma pràcticament immediata i ara intentarem arriba a més sectors que sabem que també ho han passat malament i necessiten les ajudes”.

La tramitació i presentació es fa des de la Seu Electrònica de l’Ajuntament o de manera presencial a les oficines de l’Àgora, demanant cita. Com ja hem dit, el termini de presentació acaba del dia 12 de març.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *