foradia cdturisme

La Revolució del Petroli il·lustrada per l’alumnat de l’IES Andreu Sempere

Amb motiu del 150 aniversari, aquest centre alcoià ha imprés 2.000 exemplars d'aquest llibre i estan preparant una exposició per a donar a conéixer tot el que va passar en aquest fet històric

L’IES Andreu Sempere d’Alcoi ha manifestat la seua satisfacció per la publicació d’un llibre il·lustrat sobre la Revolució del Petroli. En total s’estan imprimint 2.000 exemplars, que seran finançats per l’Ajuntament d’Alcoi, i en ells es podrà descobrir a través de les il·lustracions el que va passar en aquesta insurrecció internacionalista que van protagonitzar els obrers i obreres de la ciutat fa ja 150 anys.

El projecte forma part de l’FB Bàsica i ha sigut premiat per FP Empresa i Dualiza CaixaBank, entre els 30 més innovadors de tot l’Estat. Per tal de fer el llibre ha participat tot l’alumnat de l’FP Bàsica amb la col·laboració dels de Batxillerat Artístic, i els departaments d’Història, Anglés, Francés, Valencià i Castellà.

Entitats i institucions com L’Associació Industrialitz@cció, l’Ajuntament d’Alcoi, el Col·lectiu Revolta i la Universitat d’Alacant, ajudaran a preparar els actes que serviran per a donar a conéixer els materials didàctics que dissenyen, maqueten, editen i imprimeixen els mateixos alumnes.

A més a més, està previst fer una exposició que anirà pels centres educatius que vulguen aprendre aquesta part de la nostra història. “La idea és que siguen els mateixos alumnes els que expliquen als seus iguals aquesta història sobre la qual hem treballat des de fa temps. Els ensenyaments i els aprenentatges entre igual queden indelebles en la seua memòria”, assenyalen des de l’Andreu.

Cal destacar que, dins del VIII Congrés d’FP Empresa i CaixaBank Dualiza, s’ha premiat a la coordinadora de Formació Professional de l’institut, Imma Bononad.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *