lasarga mediamborganica

Enric Piera llegirà el manifest del Dia Mundial del Teatre a Alcoi

Aquesta decisió ha sigut una proposta de la comissió d'Arts Escèniques del Consell de Cultura de l'Ajuntament d'Alcoi

El dissabte 27 de març se celebra el Dia Mundial del Teatre, des de l’any 1961, i el principal objectiu d’aquest dia és donar a conéixer el que representa el teatre en el món de la cultura a escala mundial.

En aquest dia se celebren actes a escala mundial, i un dels més importants és el missatge internacional que crea una figura de talla mundial, que elegeix l’Institut Internacional del Teatre. En aquesta ocasió la persona que ha escrit el manifest, i que comparteix les seues reflexions sobre la cultura i el teatre, és l’actriu britànica Helen Mirren.

Pel que fa a la nostra ciutat, també celebrarà aquest dia amb la lectura d’aquest manifest internacional, i l’encarregat de fer-ho serà Enric Piera.

La Comissió d’Arts Escèniques del Consell de Cultura el va proposar, i la proposta va ser ratificada pel Ple d’aquest Consell.

La lectura tindrà lloc el dissabte 27 de març, abans que comence l’obra ‘9’ que es representarà a les 19:30h al Teatre Calderón.

Raül Llopis, regidor de Cultura, ha explicat que: “És important ressaltar que Alcoi celebre aquest dia en aquest any, un any en què hem de reivindicar la cultura segura. Es tracta d’un sector que l’ha passat malament des de la declaració de l’Estat d’Alarma a causa de la pandèmia i al qual des d’aquest Ajuntament també hem ajudat amb Reactiva Cultura. A més, és important assenyalar que la decisió de dur a terme la lectura i la persona que ho farà ha sigut adoptada per l’òrgan de participació de la Cultura d’Alcoi, el Consell de Cultura”.

Missatge del Dia Mundial del Teatre 2021, per Helen Mirren.

“Aquest ha estat un temps ben difícil per la representació en viu i molts artistes, tècnics i artesans han patit dificultats en una professió ja carregada d’inseguretat.

Potser aquesta inseguretat sempre present els ha fet més capaços de sobreviure aquesta pandèmia amb enginy i valor.

La seua imaginació s’ha traduït, en aquesta circumstàncies noves, en maneres creatives, divertides i emotives de comunicar, gràcies en gran mesura a Internet, per suposat.

L’ésser humà ha contat històries als seus congèneres des que habita el planeta. La bella cultura del teatre viurà mentre romanguem ací.

L’anhel creatiu d’escriptors, dissenyadors, ballarins, actors, músics, directors mai s’ofegarà i en el futur immediat florirà de nou amb energia renovada i una comprensió nova del món que tots compartim.

No puc esperar!”

Font: Redacció./

ajudesparentalcoi

 

ua


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *