foradia cdturisme

Xàtiva celebra el Dia Mundial del Teatre amb el reconegut espectacle ‘Croma’ per a públic escolar

Més de 2.000 persones gaudiren de l’homenatge a Manolo Miralles, ‘La Celestina’ i ‘Rèquiem’

Xàtiva s’adhereix a la celebració del Dia Mundial del Teatre amb la representació de l’obra teatral ‘CROMA. Una història dibuixada’, amb tres sessions per a públic escolar que se celebraran el dimarts 26 i dimecres 27 de març.

‘CROMA’ va ser reconegut el passat any 2023 com a millor espectacle per a xiquetes i xiquets de les Arts Escèniques Valencianes. Aquest espectacle forma part de la campanya de teatre escolar iniciada en novembre de 2023, i la qual contempla un total de 13 cites destinades a l’alumnat d’Infantil, Primària, Secundària i Cicles formatius; en valencià, castellà i anglés; a càrrec de companyies valencianes i fins i tot una proposta escènica d’un grup de Xàtiva. La campanya finalitzarà el pròxim mes de maig i haurà comptat amb l’assistència de 3.800 xiquets i xiquetes de Xàtiva i de poblacions veïnes.

Pel que fa al dia Mundial del Teatre 2024, cal apuntar que l’escriptor noruec Jon Fosse (Premi Nobel de Literatura 2023) ha estat l’encarregat de redactar el manifest, on ha destacat l’art com a eina per aconseguir la pau en un temps on existeixen diferents guerres obertes arreu del món.

El regidor de Cultura, Alfred Boluda, també ha volgut aprofitar la imminent celebració del Dia Mundial del Teatre per posar en valor l’èxit de la programació encetada el passat mes de febrer. Sols en el cap de setmana del 23 de març, més de 2.000 persones van passar pel Gran Teatre de la ciutat per gaudir de les tres cites programades, les quals van penjar el cartell d’entrades exhaurides: l’Homenatge a Manolo Miralles, ‘La Celestina’ amb Anabel Alonso i el ‘Rèquiem’ de Mozart interpretat per l’Orfeó de València i l’Orquestra de Cámara de València, amb 115 intèrprets a l’escenari.

“La nova aposta teatral està centrada en treballar de manera integral en la gestió cultural i en l’optimització dels recursos, oferint espectacles de qualitat per a tots els públics de diferents gèneres i formats, ja que la gent ha pogut triar entre circ, música clàssica, teatre infantil, dansa, monòlegs d’humor, teatre clàssic, teatre familiar, drama o reflexió”, ha indicat el regidor Alfred Boluda.

A més a més, també s’ha realitzat una inversió de 68.000 euros per dur a terme diferents millores al Gran Teatre, tenint en consideració les necessitats dels xiquets i xiquetes. S’han adquirit elevadors infantils i s’han dotat els serveis amb canviadors de bolquers, a més d’haver col·locat seients destinats a persones amb visió reduïda o disminució parcial de la vista. També s’ha instaurat un horari especial de taquilla per facilitar l’adquisició d’entrades en festius, amb una atenció al públic personalitzada, i s’han atès propostes majoritàriament de companyies valencianes tenint en compte l’equilibri d’una programació que compta amb textos teatrals escrits per dones i participació igualitària.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *