foradia subscriutegrat

L’alumnat de la UA a Alcoi podrà finalitzar els seus estudis en la ciutat

Encara que es mantindran les assignatures troncals, es reduiran les que són optatives

La Universitat d’Alacant ha arribat a un acord amb l’Ajuntament d’Alcoi perquè l’alumnat que cursa Magisteri en Educació Infantil, al campus de la nostra ciutat, puga finalitzar els estudis sense haver de desplaçar-se.

Segons l’actual conveni que hi ha entre aquestes dos institucions, la Universitat sols està obligada a impartir els dos primers cursos i un semestre del tercer ací en Alcoi, única localitat en la qual s’han impartit titulacions oficials fora del campus de Sant Vicent del Raspeig, juntament amb l’Escola de Relacions Laborals d’Elda.

Tant l’Ajuntament d’Alcoi com la UA continuaran treballant per tal de millorar les condicions d’estudi i docència al campus alcoià.

Amparo Navarro, rectora, va celebrar una reunió amb el degà de la Facultat d’Educació, José María Esteve, la vicerectora d’Estudiants i Ocupació, Rosario Ferrer, i el vicerector d’Estudis, Qualitat i Llengües, Francisco Torres. L’objectiu d’aquest encontre era conéixer les impressions de l’alumnat del Campus d’Alcoi, i i buscar una solució a la dificultat docent per als dos últims cursos.

El principal problema és que la Universitat d’Alacant no vol limitar la possibilitat de l’alumnat dels últims cursos de triar entre els diferents itineraris que ofereix el Grau de Magisteri en Educació Infantil, i poder-los cursar en el Campus d’Alcoi.

Prop d’un centenar d’estudiants, presents a la reunió de forma telemàtica i presencial, van destacar el compromís del professorat, i la qualitat de la formació que reben, per això, la rectora s’ha reafirmat en la seua aposta per millorar aquests estudis i vol complir la promesa de què tots puguen finalitzar la carrera en la ciutat.

Navarro ha destacat que: “ha sigut possible gràcies a la coordinació i l’esforç de la Universitat a través de la Facultat d’Educació i els vicerectorats amb competències en Estudis i en Estudiants, i amb el suport del consistori alcoià que ha mostrat el seu interés en què es puguen impartir els quatre cursos del Grau”.

Amb l’acord entre l’Ajuntament d’Alcoi i la Universitat d’Alacant, es podran mantenir les assignatures troncals i obligatòries i s’incorporarà un nombre d’optatives mínim, però suficient, per a garantir l’adequada formació de l’alumnat.

Com indiquen des de la UA, és molt complicat oferir totes les assignatures optatives de tots els itineraris en Alcoi, i per aquest motiu s’han reduït aquestes opcions. Així tot, la rectora manté que tots aquells que vulguen fer altres optatives ho podran fer en Alacant.

Per la seua part, Toni Francés, alcalde d’Alcoi, ha declarat que: “l’alumnat que va començar els seus estudis en el Campus d’Alcoi podrà finalitzar els seus estudis en el Campus gràcies a l’acord que hem aconseguit de forma consensuada”, i ha destacat que es tracta d’un acord que “contempla les reivindicacions de l’alumnat, per la qual cosa, des de l’Ajuntament estem contents pel resultat obtingut”.

“El Campus d’Alcoi dona la possibilitat a molta gent de la comarca de poder realitzar els seus estudis sense haver de realitzar grans desplaçaments que de vegades suposen moltes dificultats”, ha afegit l’alcalde.

Francisco Torres, vicerector d’Estudis, ha incidit en què “els departaments de la Facultat d’Educació implicats van a realitzar un gran esforç per mantenir la docència en Alcoi desplaçant a docents i oferint, si fóra necessari, opcions de docència telemàtica”.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *