foradia mediambient

Dispositiu especial per a la Setmana Santa

La seua presència estarà especialment als espais naturals d'Alcoi, amb l'objectiu principal de controlar i limitar la pujada de vehicles al Parc Natural de la Font Roja

Com ja és costum s’ha preparat un dispositiu especial en aquestes vacances de Setmana Santa, organitzat pel departament de Transició Ecològica amb coordinació dels departaments de Protecció Civil, Policia, i amb el Parc Natural de la Font Roja.

L’objectiu és controlar i limitar la pujada de vehicles al Parc, i també evitar aglomeracions en la carretera que puguen posar en perill als visitants de la Font Roja.

Els voluntaris de Protecció Civil estaran durant els quatre dies en l’encreuament de Sant Antoni, i en l’encreuament de la carretera Llacunes. Per primera vegada s’utilitzaran les barreres que s’han instal·lat en l’encreuament de Sant Antoni.

Pel que fa a aquells que pugen a peu o en bicicleta, no tindran cap problema per a accedir, i a més hi haurà un servei amb dos autobusos des del Cementeri Municipal per als dies 2, 3, 4 i 5 d’abril, amb horaris cada mitja hora des de les 10 del matí, i a la vesprada des de les 14h, les 16 i les 17h.

Les baixades des de la Font Roja també seran cada mitja hora, i l’últim trajecte serà a les 18h. El bitllet tindrà un cost d’1 euros per viatge, i sols es podrà pagar amb targeta.

També es faran rutes de vigilància a altres espais naturals com en l’àrea recreativa de Sant Antoni, en la zona de l’Estepar, Canal, Polop, el Racó Bonaventura, Font del Quinzet, Font de la Salut, Naixement del Molinar, Serelles i Preventori.

Segons ha explicat Jordi Silvestre, regidor de Transició Ecològica: “Des del Govern d’Alcoi, volem insistir que s’ha de tenir molta cura als nostres espais naturals i no devem deixar residus en aquests, ni fer foc, també recordar que la COVID no ha desaparegut, i devem evitar les aglomeracions, mantenir les distàncies i complir totes les mesures COVID-19 vigents actualment per part de la Generalitat i sobretot actuar amb Responsabilitat”.

Pel que fa als controls dins de la Ciutat, la Policia Local continuarà amb el mateix dispositiu que es va posar en marxa quan va tornar a obrir l’hostaleria, intensificant el control dels aforaments en interiors, de les terrasses i veladors.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *