foradia cdturisme

Operatiu especial de Setmana Santa i Pasqua als espais naturals de la xarxa XIVEGa

L’Ajuntament de Gandia presenta el dispositiu per a gaudir, custodiar i vigilar l’efecte dels visitants als espais naturals de Gandia • Hi haurà informació i vigilància de personal municipal, Policia Local i guarderia rural, al Parc dels Ullals de la Marjal, Santa Anna-Beniopa, Marxuquera i Parpalló-Borrell

Foto arxiu 2017./

L’Ajuntament de Gandia ha comunicat l’operatiu especial als espais naturals de la XIVEGa (Xarxa d’infraestructures verdes de Gandia) davant la visita de milers de persones durant els dies Pasqua, sobretot els pròxims caps de setmana i els dos dilluns.

Així, si els darrers anys més de 6.000 persones es calcula que s’hi van reunir al parc dels Ullals de la Marjal de Gandia i al paratge natural de Parpalló-Borrell, l’objectiu és que la gent continue gaudint passant el dia en família i alhora que l’impacte siga el mínim possible sobre els nostres espais naturals. A més, amb l’afegit, enguany, de la necessitat de complir totes les mesures de seguretat front la Covid-19 establertes per les autoritats sanitàries. 

Per aconseguir-ho, des del departament de Gestió responsable del territori s’ha habilitat, de nou, un dispositiu especial als Ullals, a Parpalló-Borrell i a Marxuquera, que inclou informació i vigilància per tal que es localitzen i es respecten les zones de de pic-nic, aparcament, banys, etc… 

Policia Local i guarderia rural també hi faran controls rotació a les zones recreatives de Santa Anna, Beniopa, la Marjal, Marxuquera i Parpalló-Borrell  per tal de garantir-hi la seguretat i el compliment de les normes cíviques i Covid. En aquest sentit, es recorda la necessitat de guardar la distància, l’ús obligatori de mascaretes o la impossibilitat de reunir-se a l’aire lliure més de 4 persones no convivents.  

El punt de més afluència és el Parc dels Ullals, on a l’igual que l’any passat s’habilitaran dos aparcaments més i 6 banys públics. A més, es torna a delimitar la zona exclusiva per al pic-nic, per tal de preservar les zones més sensibles de flora i fauna.

Les entrades principals a la zona de l’Alqueria del Duc es podran fer pels accessos de la carretera N-337 (camí Alqueria de Potes) i el col·legi Les Foies (camí La Rodona). El camí l’Alqueria del Duc (creuant la via del tren) només serà d’eixida del parc dels Ullals. 

Cal recordar la necessitat de guardar la distància, l’ús obligatori de mascaretes o la impossibilitat de reunir-se a l’aire lliure més de 4 persones no convivents.  

Des de Gestió responsable del territori ens recorden, a més, que durant aquestes festes trobarem a tots els éssers vius que habiten els espais naturals en el moment àlgid dels seus processos biològics. Cal ser respectuosos i no sortir de camins i senders senyalitzats, les mascotes deuen anar lligades i no poden accedir a zones tan sensibles com les dunes de l’Auir.

A les zones dels ullals i dels rostidors, llocs tradicionalment molt concorreguts, tindrem vigilància per tal que no hi hagi problemes d’aglomeracions. Molta atenció també amb el risc d’incendi forestal. Existeix una prohibició total d’encendre cap foc en el medi natural des del dia 1 fins el 12 d’abril. En definitiva, complir amb les normes bàsiques de comportament, sense sorolls, sense residus…

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *