foradia subscriutegrat

Abril sense Festes, però amb més esperança perquè tornen prompte

Per tal de conéixer més l'actualitat festera, quins seran els actes festers, i quines són les seues previsions de cara al futur de la Festa, hem parlat amb Carol Ortiz, regidora de Festes, i Juan José Olcina, president de l'Associació

Segon abril consecutiu sense Festes de Moros i Cristians, i no sabem encara quan tornaran, tant per a la regidora de Festes, Carol Ortiz, com per al president de l’Associació de Sant Jordi, Juan José Olcina, ha sigut un any molt dur, i a més coincideixen, que no han deixat de treballar en cap moment, inclús, la regidora afirma que: “No hem deixat mai de treballar, de fer reunions. Ens reunim cada setmana, o cada dos. Encara que la gent pense que al no haver festa no treballe, és al contrari, ara treballem més, perquè quan tot va bé, ix tot rodat, evidentment també treballes, però açò en tots els sentits hem hagut de reinventar-se, i no és la Festa, és traure ajudes, veure com podem ajudar a la gent, o fer coses, com per exemple els concerts a l’aire lliure perquè aquesta gent continue treballant. És més treball que en un any normal. Treballem moltíssim i no deixarem de treballar mai”.

Amb Carol Ortiz comentem, que, malauradament, encara no s’ha pogut estrenar com a regidora de Festes: “Vaig poder fer la Cavalcada de l’any 2020, però en març ja ens van tancar, i fins ara. Encara no he pogut ser regidora de Festes al 100%”.

En aquest abril de 2021 almenys no estem confinats a les nostres cases, per això, des de l’Associació, amb el suport de la regidoria s’estan preparant diferents actes culturals, per a poder tindre la Festa el més present possible. Com Juan José Olcina explica: “En els dies 23 i 24 d’abril es farà una gala de l’estil de la que es va fer en Mig Any. L’objectiu és mantenir la flama de la Festa viva, que no decaiga l’ànim de la gent. A més, estem en l’any del centenari de la inauguració de l’Església de Sant Jordi, per això estem veient diferents actes que es puguen desenvolupar, però durant tot l’any. També tenim exposicions, perquè des de l’Associació estem buscant fer tot actes culturals. El dia 15 d’abril tindrà lloc la presentació de la revista tradicional de festes, i la científica, i estem pegant-li voltes a fer més coses, però fins que no tinguem notícies de les noves restriccions no ho podrem tindre clar. Potser, a través de la web de l’Associació, durant els dies de Festes, posem uns vídeos perquè la gent puga tindre eixos ànims de Festa”.

A més d’aquests actes culturals, Olcina també ha afegit que: “El dia 23 d’abril està previst fer una missa institucional, que es farà a l’Església de Santa Maria, pel tema de l’aforament. El dia 22 i 23 d’abril, l’Església de Sant Jordi estarà oberta al públic, perquè la gent la visite, i hi haurà un xicotet recorregut explicant cadascuna de les parts de l’església. També el dia 21 hi haurà un acte institucional dins de l’Església, perquè la gent puga entrar, i es llegirà una sèrie de parlaments en referència a eixa commemoració d’eixe centenari de l’església”.

Encara que s’estan buscant moltes alternatives per a continuar el sentiment fester, per a no deixar de costat les nostres tradicions, els alcoians i alcoianes esperen amb ànsia el moment de tornar a vestir-se, d’eixir al carrer i que la música sone al centre d’Alcoi. Carol Ortiz, amb un pensament optimista declara que: “S’ha de ser positiva, s’ha de pensar en la vacunació, que cada vegada hi ha més gent vacunada, i d’ací a poc temps començarà la vacunació massiva que esperem que arribe a la majoria de la gent. Si es pogueren fer com nosaltres volem fer-les sí que podríem fer-les en octubre, però aquesta decisió no és sols de la regidoria de Festes. Ja s’ha parlat del tema i hi ha gent que vol, i gent que no vol, però es tornaria a plantejar, i som molta gent els que hem de decidir. Jo supose que es replantejarà si es poden fer o no abans d’estiu, i si es poguera decidir fer-les en octubre hauria de passar per una votació, que és com s’ha de fer”.

Per la seua part, el president de l’Associació opina d’aquest tema que: “Tenim la mateixa opinió que la de l’Ajuntament, anem de la mà. Fer-les en octubre seria possible sempre que ens permeten fer les festes que nosaltres coneixem, s’hauria de plantejar i veure quina és la situació. Mentre la situació estiga conforme està, la festa està ajornada”.

I és que, els dos coincideixen també en un punt important, que a hores d’ara, no es contempla la possibilitat de fer unes festes adaptades a la pandèmia, encara que, la regidora matisa que: “Si passara molt de temps s’hauria de replantejar-se moltes coses, perquè està clar que la festa ha de continuar, més que res perquè hi ha moltíssima gent que viu d’açò”.

Tant Olcina com Ortiz, llancen un missatge d’esperança i ànims. Carol Ortiz, fa una crida a la responsabilitat, i recorda que: “per desgràcia aquest coronavirus encara està, però si continuem cuidant-nos com hem fet els últims mesos, que ho hem fet genial, eixirem de tot açò molt abans”. Per la seua part, Juan José Olcina ha volgut traslladar alegria als alcoians i alcoianes: “Quan tinguem eixa immunitat de ramat que diuen, la festa eixirà amb més esplendor al carrer si cap. Hem d’estar preparats, gaudir de la festa i gaudir el moment”.

Font: Belén Rivas./


participalcoi

Una resposta de Abril sense Festes, però amb més esperança perquè tornen prompte

 1. Bon día, tornarem
  Para el 2022 si lo permite la situación 4 días de fiesta ,
  Primer día, por la mañana capitán Cristiano cierre Fila del michs; por la tarde lo mismo en el bando Moro
  Segundo día por la mañana entrada Alférez Cristiano, cierra una Fila especia, por la tarde de igual forma el bando Moro
  De esa forma las entradas serían más cortas sobre todo por la tarde noche, y se lucirán más los Festeros

  Tan solo es una sugerencia muchas gracias por vuestra atención
  Un fuerte abrazo gracias por vuestra atención

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *