foradia cdturisme

L’Associació de Sant Jordi planteja unes Festes de 4 dies

L'objectiu d'aquesta proposta és motivar a la ciutat, als festers, no festers, músics i a la indústria de la festa

Durant la reunió del dimarts 8 de setembre de la Junta Directiva de l’Associació de Sant Jordi, amb els primers trons de les 28 filaes, i els majorals, s’ha llançat una proposta per a les pròximes festes de Moros i Cristians.

Aquesta idea planteja que els Moros i Cristians se celebren en 4 dies, i no com de normal en 3.

No seria la primera vegada que açò ocorre, ja que, en 1976 amb motiu del centenari del patronatge de Sant Jordi, ja van durar 4 dies. En aquesta ocasió les entrades es van realitzar en dies diferents, i els altres dos van ser per a homenatjar al patró, i per a les ambaixades i els trons.

Ara aquesta proposta, que te com a objectiu motivar a tota la ciutadania, siga del món fester o no, té que estudiar-se pels 28 primers trons i els majorals.

Segons el president de l’Associació de Sant Jordi, Juan José Olcina, “els alcoians trobem a faltar reunir-nos i celebrar les nostres Festes. El futur és incert, així que pensem que la millor solució per a pal·liar aquesta espècie d’enyorança festera, podria començar per preparar les millores Festes de la història d’Alcoi. És important mantenir viva la flama de la Festa entre tots nosaltres“.

Quan aquesta idea estiga consensuada es durà a l’Assemblea de l’Associació, i, seguidament, a l’Ajuntament.

Olcina ha explicat que si la resposta és positiva: “ens posaríem a treballar immediatament per a organitzar aquestes Festes quan siga possible traure-les al carrer. Esperem que siga en 2021“.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *