foradia subscriutegrat

Novetats alcoianes per Sant Jordi

Alcoi presenta una collita abundant i variada. Ací teniu les obres més recents.

Sant Jordi és la data tradicional per a llançar novetats literàries i destacar els llibres publicats recentment. Pel que fa a la narrativa, cal parlar de Silvestre Vilaplana i les seues últimes novel·les, Dones sense nom (Crims.cat) i La música del diable (Cruïlla), en la línia d’acció i suspens que el caracteritza. Francesc Gisbert ens presenta El jove Enric Valor (Bromera), la primera biografia novel·lada de l’escriptor valencià més emblemàtic del segle XX, i també el llibre infantil Creus en la màgia? (Bromera).

Isabel-Clara Simó encara ens ofereix la seua última novel·la, El teu gust (Bromera), com també la seua biografia, de la mà de Jordi Tomo i Isabel-Clara Simó, Una veu lliure i compromesa (Ara Llibres). En l’àmbit de la narrativa per a joves, Ester Vizcarra debuta amb la novel·la, Amaga’t dels drons (Bullent), sobre el maltractament de les mascotes. 

Mercè Climent, editora de Lletra Impresa, acompanya Manel Rodríguez Castelló, amb Farem un pensament. Metaforismes i saials (Lletra impresa), un recull d’assajos. També ens porta una nova novel·la Jordi Botella, Metralla (Lletra impresa), ambientada en temps de la II República i la Guerra Civil. Paco Blay és l’autor de Sentències de Joan Lluís Vives (Publicacions Universitat d’Alacant). Dins de l’assaig divulgatiu, cal parlar de Josep Lluís Santonja i el seu llibre Animetes Santes (Bullent, Premi Bernat Capó).

Antoni Belda presenta De la mar a la terra (Premi Altea d’Investigació, en l’IC Juan Gil-Albert). En l’àmbit de la narrativa infantil, Jordi Raül Verdú torna amb un nou lliurament de les rondalles d’Enric Valor adaptades per als infants, Els tres plets de Pasqua Granada, El castell del Sol, Home roig, gos pelut i pedra redona (Bullent). Manolo Borrell i Marta Alcaraz són els autors del llibre infantil La cavallera valenta. Pel que fa a la novel·la gràfica, recordem L’era d’Aquari (Andana) de Jordi Peiró.

Juan Fran Ferrándiz ve amb una nova novel·la històrica, El judici de l’aigua (Rosa dels Vents), també en castellà. Carlos Gran, amb Sine die, obra de ciència ficció escrita conjuntament amb Manuel Tristante o Andreu Bernabeu, amb el poemari El subsuelo, són només alguns dels integrants de la nova collita literària alcoiana del 2021. 

Font: Laura Talens./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *