foradia subscriutegrat

Es crea la Taula de control proposada per Ciudadanos

Aquesta iniciativa va sorgir d'una moció de la formació taronja que va ser aprovada per unanimitat al plenari de novembre de 2020, i que té com a objectiu fer un seguiment de les mocions i precs aprovats als plens

La regidora de Democràcia Participativa i Transparència, Teresa Sanjuán, i la portaveu de Ciudadanos, Rosa García, han presentat en roda de premsa un nou òrgan, una Taula de Control que servirà per a fer un seguiment de les mocions i precs que s’aproven als plens.

Aquesta iniciativa va ser una moció presentada per la formació taronja, que va ser aprovada per unanimitat per tots els grups que formen la Corporació Municipal.

Segons ha declarat Sanjuán: “És una tasca important, no sols per la transparència i per a donar informació a la ciutadania, també perquè és una ferramenta necessària perquè l’oposició puga fer la seua tasca de seguiment i control. Per aquest motiu vam acceptar aquesta proposta perquè ens pareix molt útil”.

“Som conscients que la gent per a poder saber que passa en la ciutat ha de tindre la informació, això és ser transparent”, ha explicat la regidora de Transparència, que ha agraït a Ciudadanos aquesta proposta dient que: “Estem sempre a disposició de grups com aquest que fan propostes que creguem que són bones per a la ciutadania, i que creguem que per a nosaltres és una forma de treballar bé. Gràcies a les propostes com la de Ciudadanos, que són les que realment ens ajudaran a millorar la nostra ciutat, són propostes que diuen que estem a una, en una mateixa direcció per a millorar el funcionament intern de l’Ajuntament i de cara a la ciutadania”.

Per la seua part, Rosa García, ha indicat que: “l’objectiu principal era la transparència que ha d’estar en tots els ajuntaments. És un òrgan de seguiment de totes les propostes que fan els grups polítics, i que pot assegurar el compliment d’eixos acords, ja que, quan no es compleixen immediatament, els partits de l’oposició no tenim eixa informació puntual per a saber perquè no s’estan complint les propostes aprovades, i a vegades es s’ha d’explicar per què no es duen a terme. Inclús, es pot donar el cas que alguna proposta puga quedar obsoleta o quedar impossible per problemes. També pot servir la resta de partits poden aportar idees a eixa proposta primigènia”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *