foradia subscriutegrat

Ajudes de més de 100.000 euros per a les famílies més desfavorides d’Alcoi

Aquests diners es destinaran per a pagar els subministraments bàsics dels seus domicilis, incloent-hi l'IBI. En l'any 2020 es van ajudar a 1.308 famílies

En aquest 2021 l’Ajuntament d’Alcoi destinarà 106.000 euros per a ajudar a famílies de la ciutat que estan en situació de risc a pagar els subministraments bàsics dels seus domicilis, o l’IBI. Durant el 2020 es van beneficiar 1.308 famílies d’aquesta ajuda.

El consistori enviarà una carta informant de les ajudes a les persones que durant l’any passat van rebre la subvenció per a poder fer front a alguns pagaments, i s’explicarà quina és la documentació necessària per a poder demanar-les enguany.

A més, s’informarà de l’ajuda que rebran i se’ls donarà cita per a la seua tramitació, que es podrà canviar, tenint de termini des del 17 de maig fins al 17 de setembre. En aquestes cartes també s’adjunta la documentació per a demanar la bonificació de la taxa de fem per a 2021, ja que aquestes famílies també compleixen amb els requisits per a obtenir-la, i tampoc pagaran l’impost de clavegueram.

Els beneficiaris d’aquestes ajudes són aquells nuclis familiars que tenen ingressos anuals inferiors als 12.000 euros, i que no poden fer front a les càrregues necessàries per a poder viure en un habitatge estable.

Com a novetat, enguany les famílies monoparentals passaran de rebre 90 euros si tenien un fill menor de 3 anys a càrrec seu, a rebre 120 euros, sense ser necessari aquest requisit.

Vanessa Moltó, regidora d’Hisenda, ha explicat que: “Continuem treballant des de l’Ajuntament promovent que les famílies puguen tindre en els seus habitatges els serveis mínims coberts i, per això, un any més, he tret les ajudes a les quals s’han acollit més de 1.300 famílies en situació de precarietat”.

Moltó ha afegit que: “Sempre intentem facilitar al màxim aquests tràmits, enviant la informació a les famílies que l’any anterior s’han beneficiat i, en total, enguany hem destinat 106.000 euros per a cobrir els serveis bàsics de la llar com l’aigua, la llum o el gas, per exemple, evitant el desarrelament familiar”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *