foradia subscriutegrat

‘Alé de Festa’ ens transporta a un abril de festa al carrer

Eugeni Alemany, el Ballet de Virginia Bolufer, i el quadre artístic de l'Associació de Sant Jordi, acompanyats per les notes de l'Agrupació Musical Serpis d'Alcoi van aconseguir que el públic assistent gaudira d'una Gala plena d'emoció i records

Les ballarines del Ballet de Virgina Bolufer durant l’actuació/Jaume Solbes-Kinema.

En les vesprades del 23 i 24 d’abril el Teatre Calderó es va vestir de Moros i Cristians i va acollir sobre el seu escenari l’acte de commemoració ‘Alé de Festa’, que gràcies a tots els seus elements es va aconseguir que el públic s’emocionara, gaudira de la música i del ball com si es tractara d’una ‘Entrà’ i que a més soltara més d’una riallada.

La presentació de l’esdeveniment va estar a càrrec del presentador i còmic valencià, Eugeni Alemany, que va fer que el públic rigués gràcies als seus monòlegs. Alemany, va estudiar detingudament la Nostra Festa, i va explicar als assistents la seua experiència al Museu Alcoià de la Festa. Sens dubte, l’elecció de comptar amb la seua participació per a l’acte va ser tot un encert.

El Ballet de Virginia Bolufer va ser l’encarregat de transportar, gràcies a les seues coreografies, a la trilogia. Primer, amb un ball en el qual Virginia i les seues ballarines, van fer un impressionant repàs a les 3 dècades de Festa d’aquesta veterana de la dansa, i que va convertir l’escenari del Teatre Calderón en un autèntic boato ple de color. La combinació va ser perfecta gràcies a l’elecció de la banda sonora que va acompanyar aquest primer ball, Kapytan de la Suite Al’Ariba del compositor Saül Gómez Soler, que va sonar al Capità Moro de la Filà Verds a l’any 2018.

Les altres dos coreografies van simbolitzar la mascletà del Dia de Sant Jordi, i per últim, les ballarines, amb vestits que recordaven a la indumentària de cadascuna de les 28 filaes, van interpretar un ball que recordava a la lluita entre Moros i Cristians del Dia dels Trons.

A més del quadre artístic de l’Associació de Sant Jordi, va representar fragments de sainets, un element molt típic de la festa alcoiana, que va fer passar més moments d’humor al públic.

La música també va ser un element important durant la gala, i l’Agrupació Musical Serpis d’Alcoi va oferir pasdobles i marxes.

Des de l’Associació de Sant Jordi, van preparar alguns vídeos sobre el centenari de l’Església de Sant Jordi, el Casal, el Museu Alcoià de la Festa, sobre la seua tasca, i amb imatges de la trilogia, que van emocionar als assistents presents.

Finalment, Eugeni Alemany, va deixar una imatge per al record, gràcies a la seua “desfilada” navalla en mà i amb indumentària contrabandista al so de Ragón Falez.

L’acte organitzat per l’Associació de Sant Jordi, i amb la direcció de Pepa Miralles, va ser tot un èxit, que va fer que, encara que un abril més Alcoi no celebre les seues Festes de Sant Jordi, els alcoians i alcoianes viatjaren durant les quasi dos hores d’espectacle als dies grans dels Moros i Cristians d’Alcoi.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *