foradia pressupostparticipatiualcoi

L’Ajuntament de Castalla defensa la figura d’Enric Valor i Vives

Als últims dies han sigut molts els que s'han mostrat contraris a la decisió de l'Ajuntament de Mutxamel de retirar el nom de l'escriptor castellut d'una avinguda de la localitat

Des de l’Ajuntament de Castalla han mostrat públicament la importància de la figura de l’escriptor Enric Valor i Vives, després que el consistori de Mutxamel (PP i Cs, i amb el suport de Vox) s’haja decidit retirar el nom de d’aquest autor castellut a una avinguda de la localitat.

Segons argumenten des del govern de Castalla, “Enric Valor, natural de la nostra ciutat, és una insigne figura de la llengua i la literatura valencianes, i per extensió espanyoles a les que també va enriquir amb la seua obra, així com un orgull per a tots els habitants de Castalla”, i continuen dient que: “va jugar un paper cabdal en la vertebració cultural, literària i lingüística del territori. A més d’escriure nombroses novel·les i narracions, també va treballar en la normalització de la gramàtica. Durant la seua vida va guanyar nombrosos guardons. Tot aquest treball cívic el reconeixen multitud de poblacions, que han atorgat el nom d’Enric Valor a algun carrer, edifici o plaça del terme. A més, molts d’ells van ser relatats en l’extensa obra de l’escriptor castellut, especialment en l’imaginari de les Rondalles Valencianes”.

I és que, des del consistori castellut fa temps que s’està treballant en la recuperació de la casa natal de l’escriptor, ubicada al número 24 del carrer Major. Una iniciativa que compta amb el consens de tots els grups polítics que formen l’Ajuntament de Castalla.

“A causa d’aquests atacs injustificats i innecessaris al llegat i la figura del nostre insigne escriptor, demanem respecte per la memòria d’Enric Valor i agraïm les mostres de suport i estima que l’autor castellut ha rebut des de totes les institucions de la Comunitat Valenciana, així com de molts ciutadans. L’equip de govern durà a plenari la realització d’una declaració institucional amb l’objectiu que siga aprovada per tots els grups polítics amb representació parlamentària al nostre Consistori”, han explicat des de Castalla.

L’Ajuntament de Castalla no ha sigut l’única institució que s’ha pronunciat al respecte, ja que el tema ha arribat fins a la Diputació. Des del grup socialista en la Diputació d’Alacant, mitjançant el seu portaveu, Toni Francés, mostra la seua preocupació pel “mimetisme de partits com el PP i Ciutadans amb la tesi de VOX. La ultradreta considera a la llengua i la cultura valenciana com un enemic. És lamentable que PP i Cs se sumen a aquesta estratègia que sols pretén confrontar”.

Sebastián Cañada és alcalde de Mutxamel, i a més, diputat provincial del PP de la Diputació d’Alacant, i Francés considera “una vergonya que un diputat provincial porte a terme aquest atac a la figura d’Enric Valor, quan els premis literaris en valencià de la Diputació porten el seu nom”. A més, l’escriptor castellut també compta amb la Medalla d’Or de la Província d’Alacant, que es va donar a títol pòstum per la Diputació d’Alacant.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *