foradia subscriutegrat

Alcoi millora terrenys forestals municipals gràcies a una subvenció de la Diputació

Els 50.000 euros d'aquesta ajuda han servit per a la millora forestal en la muntanya Mas de la Cova, i per a les pintures rupestres de la Sarga

L’Ajuntament d’Alcoi hi va aconseguir en el passat mes de juny una subvenció de la Diputació d’Alacant per a obres de millora en masses i terrenys forestals municipals. Concretament, el pressupost és de 50.000 euros que s’han utilitzat per a dur a terme obres de millora forestal en la muntanya Mas de la Cova i en les pintures rupestres de la Sarga.

Els treballs han consistit en l’eliminació d’arbrat mort en rodals molt afectats, el tractament selvícola de vigorització, paisatge i prevenció d’incendis en pinar. També s’ha eliminat els peus dèbils d’algunes carrasques per afavorir els dominants. Altres millores han sigut per a la fauna amb la sembra cerealística amb vàries llavors barrejades i una plantació agroforestal de 25 figueres.

Per a aquesta ajuda es van presentar 13 ajuntaments, però sols l’han obtinguda quatre projectes. Les altres sol·licituds es van desestimar, ja que van aconseguir una puntuació menor en la baremació, així que no han pogut ser ateses, segons ha indicat la Diputació d’Alacant.

El regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre, ha manifestat el seu agraïment per “la gran faena que fa el personal tècnic del Departament de Transició Ecològica de l’Ajuntament d’Alcoi i com no, a la Diputació d’Alacant per haver llançat aquestes ajudes. En aquest cas han treballat per a poder obtenir aquesta subvenció molt necessària per a millorar la nostra muntanya en uns terrenys forestals municipals, sanejant-los, actuant per a prevenir incendis i també amb millores per a la fauna amb diverses plantacions”.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *