foradia pressupostparticipatiualcoi

100 anys d’història dels Moros i Cristians d’Oliva en una exposició

Aquesta mostra està organitzada per la Federació de Moros i Cristians d'Oliva (FMiCO), amb la col·laboració de la regidoria de Festes de la localitat, i la regidoria de Cultura Oliva

Des de la Federació de Moros i Cristians d’Oliva (FMiCO), la regidoria de Festes i la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Oliva s’ha preparat una exposició que destaca els 100 anys de la seua història i que busca difondre el patrimoni material de la festa.

A partir del divendres 30 d’abril a la Torre de la Comare, Enginy del Sucre, Museu Etnològic i Casa de la Cultura es podrà veure l’exposició, fins al dia 31 de maig.

‘Un segle de records’ és el títol que s’ha triat amb l’objectiu de recórrer les tres etapes de celebració d’aquesta festa, a través la música, la indumentària, amb testimonis gràfics, arxius textuals, en els edificis històrics de la ciutat.

Oscar Prieto, president de FMiCO ha assegurat que: “en remuntar-se a les primeres manifestacions de les nostres Festes de Moros i Cristians, cent anys enrere, és convenient, o millor, és necessari, fer una recopilació de record i testimonis. Precisament ara, en temps de pandèmia, s’ha planificat aquesta mostra aprofitant l’absència de les activitats festives habituals i per tant, poder dedicar-li el temps i l’esforç que requereix la planificació coordinada d’una magna exposició distribuïda en diverses seus, que són espais emblemàtics del teixit ciutadà”.

La regidora de Festes, Yolanda Navarro, ha insistit que “malgrat estar vivint una situació extraordinària, des de la regidoria i la Federació s’està promoguen actes per tal de mantenir viva la festa”, buscant sempre la seguretat però fent valdre la tradició i la cultura. “Són moments complicats, però estem aprofitant per a realitzar llavors importants com és l’ampliació de l’arxiu històric o l’estudi històric i sociològic”.

Julio Llorca, regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, ha afirmat que: “hem volgut recolzar la iniciativa de l’exposició amb l’obertura de dos espais recentment restaurats, com són la Torre de la Comare i l’Enginy de Sucre. A més la celebració del centenari de la festa de Moros i Cristians coincideix amb els actes de celebració del Centenari de la declaració del Palau com a Monument Historicoartístic. Una manera d’unir el patrimoni dels Centelles amb el patrimoni festiu de la nostra ciutat, ja que podran visitar l’exposició i el resultat de la restauració de dos edificis emblemàtics”.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *