Comença el projecte de Compostatge domèstic dels Biorresidus
En total es repartiran 100 composteres individuals a aquelles persones interessades. Tots aquells que realitzen aquest procés rebran una formació, seguiment i assessorament

Dins de la campanya ‘Fem Orgànica Alcoi, va a realitzar-se un projecte de Compostatge domèstic dels Bioresidus, que va dirigit a aquells veïns i veïnes que tinguen al seu habitatge un jardí o pati major de 25 m², tant en nucli urbà com en urbanitzacions.
Aquesta serà la primera experiència que des del consistori es vol fer sobre activitats compostadores individuals a la ciutat.
Es repartiran 100 composteres individuals amb un format de 345 litres, per a les persones que vulguen formar part d’aquest projecte. A més, rebran una formació sobre com fer compostatge domèstic a casa, i se’ls farà un seguiment i assessorament del Projecte.
Aquells que vulguen participar ho poden sol·licitar a través del correu electrònic compostatge@treserres.es o en el telèfon 96 553 71 27.
El projecte es pot realitzar gràcies a les ajudes que en maig de 2020 va convocar el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITERD), que té com a objectiu promoure actuacions que permeten reduir les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle (GEI), i avançar en la consecució dels objectius de la Directiva Europea de residus i sòls contaminats, del Pla Estatal Marco de Gestió de Residus, així com en el compliment dels objectius relatius a les energies renovables.
Aquestes ajudes es financen mitjançant els Plans d’Impuls al Medi Ambient, i també tenen com a objectiu impulsar accions a favor de la millora del medi ambient i de la integració de les polítiques de qualitat ambiental amb les de lluita contra el canvi climàtic.
La convocatòria d’ajudes inclou diferents tipus d’actuacions per al foment de compostatge, de la recollida separada d’oli de cuina usat per a la producció de biocarburant i de la utilització eficient del biogàs.
Segons ha explicat el regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre: “amb aquest projecte fem un pas més per poder gestionar els mateixos residus orgànics i aprofitar-los des de la llar, sense necessitat de cap transport ni tractament. Dintre de la Campanya ‘Fem Orgànica Alcoi’, es vol donar a conéixer en aquesta iniciativa com aquest residu orgànic s’aprofita d’una manera natural i fàcil. Es tracta d’una experiència que abans es portava a terme en els terrenys agrícoles i camps de conreu i que ara es planteja per a cases que disposen d’un jardí o un pati i d’aquesta manera que la ciutadania puga entendre que la matèria orgànica és un recurs aprofitable”.
Comenta i participa-hi