foradia subscriutegrat

Més ajudes per als sectors afectats per la Covid-19

L'Ajuntament d'Alcoi ha obert el termini per a poder optar a aquesta segona convocatòria d'Ajudes Parèntesi que estarà dotada amb 733.000 euros

Des de l’Ajuntament d’Alcoi han obert el termini per a sol·licitar els 733.000 euros d’ajudes directes a empreses i autònoms d’aquells sectors que s’han vist afectats per la pandèmia. Les ajudes estan dins de les Ajudes Parèntesi, que estan incloses al Pla Resistir de la Generalitat Valenciana.

En la primera convocatòria de les Ajudes Parèntesi es van beneficiar més de 320 autònoms i micropimes, gràcies a ajudes de 2.000 i de 200 euros per cada treballador contractat, i que ja han sigut pagades pel consistori. En aquesta ocasió, es destinaran 733.000 euros que no van ser utilitzats en l’anterior edició, amb l’objectiu de poder ajudar a 23 noves activitats econòmiques que no estaven dins del primer llistat. Entre aquestes activitats està el comerç de roba i calçat, comerç de periòdics i papereries, taxis, perruqueries o establiments que tenen altres tractaments, joieries, activitats com la fotografia i molts altres.

Les subvencions seran altra vegada de fins a 2.000 euros per a cada persona autònoma o microempresa, amb un màxim de 10 treballadors, i obtindran 200 euros per cada treballador.

L’ajuda ja es pot sol·licitar a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament o de forma presencial en les oficines de l’Àgora, demanant cita.

Aquestes ajudes es completaran amb altres dos plans que han sigut aprovats pel consistori, i validats pel Consell Econòmic i Social d’Alcoi en abril, i que reserven 1.100.000 a repartir entre els sectors més afectats per les restriccions.

Juntament amb les Ajudes Parèntesi II, es preveu dur a terme també unes ajudes a la creació de microempreses ‘Reactiva Alcoi 2021’, que tenen com a objectiu donar suport a la creació d’empreses a la nostra ciutat. Aquesta subvenció serà a fons perdut a empreses creades entre setembre de 2019 i maig de 2021, i podran obtenir fins a 3.000 euros, aquelles que estan ubicades en qualsevol zona d’Alcoi, i fins a 6.000 si està a Batoi o al Centre d’Alcoi. En total s’han destinat 250.000 euros que es podran ampliar en funció de les necessitats.

L’últim programa d’ajudes que llançarà el consistori alcoià serà per a la consolidació d’empreses, és a dir, aquest pla està destinat a la consolidació i creixement de les empreses creades als últims 5 anys, amb un import de 2.000 euros per empresa per a finançar gastos de transformació digital, investigació de mercats, millora de posicionament de l’empresa, millores de gestió empresarial, etc. Aquest programa també estarà dotat de 250.000 euros que podrà ampliar-se.

Toni Francés, alcalde d’Alcoi, ha destacat que: “des del primer moment ens vam comprometre a què cap sector afectat per aquesta crisi sanitària quedaria fora de les ajudes i per això, des de l’Ajuntament hem decidit ampliar-les al nombre més gran de persones possible i incloure a aquelles que es van quedar fora en l’anterior convocatòria. També volem donar suport a les emprenedores i emprenedors que han apostat per invertir i crear nous negocis en la nostra ciutat, així com contribuir a la consolidació d’aquest recent teixit empresarial i ajudar-lo en el seu procés de digitalització”.

Està previst que en aquest 2021 es destinen 2.250.000 euros per a ajudar als sectors més afectats per les mesures de restricció. “Som també conscients que la pandèmia ha dificultat o impedit a moltes persones la seua capacitat per a generar ingressos. Per això, ens bolquem en agilitzar al màxim la tramitació i el pagament d’aquestes ajudes que podran cobrar-se de forma pràcticament immediata, com ja ha passat amb la primera convocatòria de les Ajudes Parèntesi” ha declarat Francés.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *