foradia subscriutegrat

Els Museus d’Alcoi celebren el seu Dia Internacional

Durant el dia 18 de maig i durant el cap de setmana previ a la celebració, hi haurà jornades de portes obertes en els diferents espais expositius de la ciutat

Com cada any, el dia 18 de maig, Alcoi celebra el Dia Internacional dels Museus, i enguany el lema que s’ha triat el lema: ‘El futur dels museus: recuperar i reimaginar’.

Per a celebrar-ho s’han organitzat jornades de portes obertes al Museu Arqueològic Camilo Visedo, al Refugi de Cervantes i en el Muboma, durant el dia 18, i també en el dissabte i diumenge previ (15 i 16 de maig).

A més, per part del Muboma, en eixe cap de setmana es realitzarà al matí un taller i diferents visites guiades. Per a la vesprada del dissabte, tindrà lloc l’actuació del ‘Mago Álvaro’. Per a poder acudir a les activitats s’ha de fer una inscripció.

Durant el dissabte 15 també hi haurà altres espais expositius com els de la Capella que oferiran programació especial. En aquest cas estarà l’exposició ‘Poderoses’ i una visita guiada a les 12h.

Per la seua part, L’IVAM CADA Alcoi afegeix durant aquest cap de setmana l’exposició ‘Cronografías’ i el cicle de Corrents Continus amb DJ SET i Joe Pask.

Una altra de les sales d’exposicions d’Alcoi és la de la Fundació Mútua de Llevant, que durant el dissabte, de matí i de vesprada, tindrà l’exposició ‘Al fil de la Memòria’.

A totes aquestes exposicions s’uniran, com cada diumenge, el cicle de visites guiades a les Pintures Rupestres de la Sarga, que són Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. En total hi haurà 4 torns de visites entre les 10h i les 13h.

Lorena Zamorano, regidora de Turisme, ha explicat que: “L’objectiu de la celebració del Dia Internacional dels Museus radica en la dinamització dels espais i la seua posada en valor, amb un especial interés a la sensibilització cap al patrimoni cultural i la seua promoció turística, en un any d’especial importància, en el qual el nostre destí ostenta la Capitalitat Cultural valenciana”.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *