foradia mediambient

Des de l’IES Andreu Sempere reclamen celeritat perquè la remodelació del centre siga una realitat

L'Associació de Mares i Pares i el Claustre de Professorat recorda que, pocs dies abans de l'inici de les matriculacions és imprescindible saber on anirà l'alumnat en el pròxim curs

Pares, mares, professorat, alumnat, i treballadors i treballadores no docents de l’IES Andreu Sempere han començat a impacientar-se per no tenir cap certesa sobre la futura remodelació del centre educatiu.

Falten pocs dies de l’inici de la matriculació de l’ESO i Batxillerat, i encara no s’ha licitat l’obra, a l’espera de decidir on es reubicarà l’alumnat durant el pròxim curs.

Està previst que l’obra dure 14 mesos i es va anunciar al centre que començaria a executar-se en acabar les classes, és a dir, en juliol de 2021.

Tant pares, mares, com futur alumnat, necessiten saber on acudiran els seus fills i filles, i si comptaran amb transport escolar gratuït, ja que cap la possibilitat que vagen fora del barri. I és que per al centre aquest és un tema important: “L’accessibilitat i la llunyania és una qüestió fonamental a l’hora de triar centre, parlem de més de 400 joves que han de desplaçar-se diàriament per la ciutat. De la mateixa manera, el professorat vol conéixer a quines instal·lacions desenvoluparà la seua tasca i si tindrà els mitjans que requereixen un ensenyament de qualitat”.

L’equip directiu assegura que ha fet totes les gestions que s’han demanat, i que ha intentat agilitzar el procés i facilitar la tasca a l’administració local i autonòmica, però no s’ha aconseguit res.

“Només cal donar-li una ullada a l’hemeroteca per comprovar que les necessitats s’arrosseguen des del segle passat (1999); que el primer projecte va ser aprovat en 2009, que l’aprovació definitiva de la remodelació integral data del 2018, que el projecte definitiu està redactat des de Nadal, i que ja sabem que serà insuficient (ha quedat fora el gimnàs i el pati) i requerirà d’una segona intervenció”, indiquen des de l’Andreu.

A més, des de la comunitat educativa adverteixen que: “De cap manera, podria entendre’s un nou ajornament dels terminis i insta les administracions a solucionar immediatament els entrebancs burocràtics”.

Font: Redacció./


agora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *