foradia mediambient

Més de 12.000 persones passen per l’eix per a ciclistes i vianants en el primer trimestre de l’any

La càmera que controla els accessos està situada baix del pont de les Paules, i concretament ha detectat a 6.543 persones caminant o corrent, i a 5.733 amb bicicleta

L’eix per a ciclistes i vianants, que compta amb un recorregut de 9 quilòmetres amb dos carrils, va ser un projecte que va unir la via verda, en Batoi, amb la passarel·la que uneix Alcoi amb Cocentaina, amb l’objectiu de millorar la seguretat, ja que, concretament baix del ‘Pont de les Paules’ existia un problema molt greu per a vianants i ciclistes.

Justament en aquest punt es va instal·lar una càmera per a mesurar el pas de persones i bicicletes, i segons indiquen des del consistori, en el primer trimestre de l’any, s’han comptabilitzat un total de 12.267 passos, 6.534 d’ells de persones caminant o corrent, i 5.733 amb bicicleta.

Jordi Martínez, regidor de Mobilitat Sostenible, ha indicat que: “L’eix per a ciclistes i vianants és una actuació contempla, nou quilòmetres, dos carrils, i un traçat per una trama urbana com la d’Alcoi, però, des del primer moment, estàvem convençuts de què era bàsica per al present i futur de la ciutat, i per això no hem escatimat en esforços perquè fóra una realitat. Sabíem que la nostra ciutat necessitava una infraestructura així i que una vegada estiguera anva a ser molt utilitzada, alguna cosa que a més de corroborar qualsevol persona que passe per allí, també ho certifiquen aquests mesuraments”.

“Alcoi és una ciutat compromesa amb la mobilitat sostenible, compromesa amb un procés de transformació de la nostra ciutat que aposta per la sostenibilitat i que puga reduir la utilització del vehicle i per tant la reducció d’emissió de partícules a l’atmosfera”, finalitza el regidor.

Aquest eix va ser premiat per la Generalitat, ja que va aconseguir el segon premi en la categoria de més de 50.000 habitants en la IV Edició dels Premis de la Setmana Europea de la Mobilitat 2019 de la Comunitat Valenciana, SEMcv-2019.

El projecte es va dur a terme gràcies a una ajuda europea de Fons Feder del 50% del cost total. Aquest programa té com a prioritat el foment de la mobilitat urbana sostenible, és a dir, és una subvenció específica per a aquest tema i no es pot utilitzar per a fer cap altra cosa.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *