foradia subscriutegrat

Arriba a Xàtiva l’exposició col·lectiva dedicada a Ovidi Montllor amb la col·laboració de vint-i-cinc artistes

La mostra es podrà gaudir fins al 22 d’agost en dos espais: el Museu de Belles Arts – Casa de l’Ensenyança i l’Espai Cultural de Sant Domènec

Pep Gimeno Botifarra, ha participat cantant algunes cançons

A l’Espai Cultural de Sant Domènec i el Museu de Belles Arts – Casa de l’Ensenyança de Xàtiva ha tingut lloc l’acte d’inauguració de l’exposició col·lectiva «Vint-i-cinc vacances a Ovidi Montllor», que alberguen des d’aquest divendres, i fins el 22 d’agost.

L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà i la regidora de Cultura Raquel Caballero, a més de l’artista alcoià Antoni Miró com a director de l’exposició i de Juli Verger i Carme Jorques en qualitat de comissaris.

«Aquesta exposició és una oportunitat per a delectar-se admirant una selecció d’obres d’un conjunt d’artistes que parlen sobre un artista polifacètic com Ovidi Montllor, que tants gèneres i formes d’expressió artística va cultivar» ha declarat l’alcalde Roger Cerdà, qui ha afegit que la iniciativa «brinda l’oportunitat de perllongar la memòria i l’homenatge al voltant de l’empremta de l’Ovidi a la nostra cultura i el seu compromís amb la lluita pels valors democràtics».

«Aquest és un obligat i merescut homenatge a Ovidi, en present, perquè estimem la seua actitud davant la vida, la injustícia i l’opressió. Ovidi va estar sempre compromès amb la gent treballadora i ho feia a través de la paraula», ha indicat l’artista Antoni Miró, director de la mostra.

El comissari de l’exposició Juli Verger ha aprofitat la seua intervenció per a fer referència a l’última actuació de l’Ovidi a Xàtiva junt amb una reflexió sobre la política cultural d’abans i d’ara. L’artista xativí Pep Gimeno Botifarra, per la seua part, ha participat també de l’acte cantant algunes cançons, com ara la de l’Ovidi i Vicent Andrés Estellés «M’aclame a tu».

Els artistes que exposen des de hui les seues obres a Xàtiva en record d’Ovidi Montllor són Pepe Azorín, Neus Bou, Joan Castejón, Mercè Díaz, Fuencisla Francés, Lluïsa Fuster-Vercher, Artur Heras, Carme Jorques, Xavier Lorenzo, Aurelia Masanet, Sento Masià, Eduardo Mier, Antoni Miró, Mariadolors Mulà, Perceval Graells, Lluïsa Pérez, Bea Rico, Roc, Pau Sellès Alòs, Silvia Sempere, Josep Bou, Ramón Urbán, Aurora Valero, Silvia Viana i grup Matèric «Ximo Canet, Xavi Vaquer i Enric Piera).

Després de l’acte ha tingut lloc al claustre de Sant Domènec el concert i presentació del llibre-disc «L’Ovidi se’n va a la Beckett», a càrrec del grup Ovidi4 composat per Mireia Vives, Borja Penalba, David Caño i David Fernàndez.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *