foradia subscriutegrat

Més de mig centenar d’activitats ompliran els carrers de Xàtiva durant aquest Nadal

La Casa de Cultura albergarà un mercat de llibres antics editats per l’Ajuntament i el Betlem i el Gran Teatre centraran la majoria d’actes

El regidor de Festes, Pedro Aldavero, i el de Serveis Públics, Ricardo Martínez, han presentat a l’Ajuntament de Xàtiva la programació de Nadal i Reis 2019-2020, amb el lema ‘Mil coses per fer en Nadal!’, i que comptarà amb més d’una cinquantena d’activitats i actes programats.

L’activitat nadalenca començarà el proper dijous 5 de desembre, amb l’encesa de la il·luminació dels carrers, que enguany s’ha ampliat al carrer República Argentina i al carrer Reina, afegint-se a l’Albereda, Gregorio Molina i carrer Dos Molins. El dissabte 14 de desembre tindrà lloc un dels dies més esperats del Nadal xativí, amb la inauguració del Betlem a grandària natural més gran d’Espanya.

Com ve sent habitual en els darrers anys, l’activitat començarà a les 18 de la vesprada amb una cercavila que anirà des de la Plaça la Bassa fins la l’Ajuntament, amb la participació de la batucada de Rytmus i animació de Teatre de la Lluna amb la participació de l’Home dels Nassos. A més a més, en l’acte també hi haurà un photocall, ambientació musical i roses gratuïtes per a tothom. “Aquest any es comptarà amb alguna novetat al Betlem, però deixarem que siga la ciutadania la que trobe el nou element“, ha explicat el regidor de Serveis Públics Ricardo Martínez, qui ha afegit que es manté l’espai de l’any passat i s’han condicionat els passos amb la utilització de més material reciclat.

A més a més, moltes de les activitats giraran al voltant d’aquest atractiu turístic de la ciutat, com l’organització d’un Mercat de Nadal a càrrec d’Adexa, que es podrà gaudir des del mateix 14 de desembre fins al mes de gener. També hi haurà visites guiades al Betlem del 16 al 20 de desembre, destinades als escolars de la ciutat, junt amb altres visites amb monitors i animació el dissabte 21, el dimarts 24 i el dimecres 25 de desembre; i el 1 i 6 de gener. El dia 21 de matí l’Escola de Danses oferirà Nadales Valencianes, i el diumenge 22 hi haurà un concert de nadales a càrrec dels alumnes del Mètode Suzuki. El dimarts 24 també hi haurà un concert de Nadal a càrrec de la Banda de Formació de la Primitiva Setabense, i el dissabte 28 el Coro Gospel de Xàtiva oferirà també un concert.

Una de les principals novetats serà la posada en marxa d’un mercat d’exemplars antics editats per l’Ajuntament de Xàtiva, que es podrà trobar del 16 de desembre al 5 de gener a la Casa de Cultura. Els llibres es podran adquirir a preus populars, i els beneficis aniran a parar a les organitzacions i associacions benèfiques de Xàtiva. Altra de les principals novetats serà l’avançament del Concurs Nacional de composició de pasdobles fallers, organitzat per la Junta Local Fallera i la Societat Musical La Primitiva Setabense, que es realitzarà el diumenge 15 de desembre a les 18 de la vesprada al Gran Teatre de Xàtiva, amb entrades al preu de 5 euros.

En la programació nadalenca es comptarà també amb actuacions teatrals, concerts, activitats culturals, danses i activitats esportives. El diumenge 29 de desembre tindrà lloc la San Silvestre, i un dia abans, el 28 de desembre, hi ha programada una eixida a la neu per a visitar Javalambre.

Altre dels punts que concentrarà part de l’activitat nadalenca serà el Gran Teatre de Xàtiva. Allí tindrà lloc el dissabte 14 de desembre l’obra ‘Inestable’, de la companyia Sutottos, amb entrades a 10 euros (8 euros amb descomptes). El divendres 20 es realitzarà el Concert extraordinari de Nadal del Conservatori Professional Lluís Milà (al preu de 5 euros) i el dissabte 21 hi haurà un festival de Nadal a càrrec de la Banda Juvenil i alumnes de l’Escola de Música de la Primitiva Setabense, entre d’altres.

També es realitzaran activitats i es podran visitar exposicions a la Biblioteca, Sant Domènec, als museus de la ciutat i a la Casa de Cultura, on a més hi haurà concerts i audicions. El sopar de Cap d’Any tindrà lloc al pavelló Francisco Ballester.

Mercat medieval i Reis

La Plaça del Mercat i els carrers adjacents albergaran el tradicional Mercat Medieval, que tindrà lloc del 2 al 6 de gener, i que comptarà amb artesans, llocs de menjar, decoració i animacions.

L’altre dels punts forts serà la Gran Cavalcada dels Reis Mags, que discorrerà per l’Avinguda de Selgas i l’Albereda Jaume I el dia 5 de gener a partir de les 19:30 de la vesprada. Abans, a les 16 hores, tindrà lloc l’arribada dels Reis Mags d’Orient a la Plaça de la Seu, on hi ha programada una festa de benvinguda. A més a més, els dies 3 i 4 de gener de 12 a 14 i de 17:30 a 19:30 hores, els emissaris Reials atendran a tots els xiquets i xiquetes junt al Betlem Monumental Xàtiva.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *