foradia pressupostparticipatiualcoi

L’escultura protagonista de les dos noves exposicions de l’IVAM CADA Alcoi

Per una part, a la planta de l'IVAM es podrà visitar 'Escultura Infinita', amb més de 90 peces d'artistes de tota Espanya, i en la planta de l'Ajuntament, hi haurà una exposició dedicada a l'escultor alcoià Vicente Gomis Casasempere, Vigreyos

Des del divendres 21 de maig, fins al 24 d’octubre, l’edifici de l’IVAM CADA Alcoi dona protagonisme al món de l’escultura, i és que, el regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi, Raül Llopis, ha presentat les dos noves exposicions que estaran a l’edifici.

Per una part, en la planta de l’IVAM es podrà visitar l’exposició ‘Escultura Infinita’, amb 92 peces de 42 importants escultors de tot el país com Antoni Tàpies, Pablo Palazuelo, Ángeles Marco, o Cristina Iglesias entre molts altres. En aquesta ocasió ha col·laborat en l’exposició el Museu Reina Sofia de Madrid, ja que algunes de les peces vénen d’aquest important museu.

Per altra banda, en la planta de l’Ajuntament d’Alcoi, s’ubicarà l’exposició de Vigreyos, ‘Apologia de la ceràmica’. Vigreyos, o Vicente Gomis Casasempere, és un artista alcoià, que actualment amb 83 anys està establert a Confrides i que als 17 anys va començar la seua carrera artística en Nova York, i que ha viatjat per diferents països del món gràcies a la seua obra.

Llopis indica que aquesta és “una proposta que teníem pendent” i que “podem complir amb el deute que tenim amb aquest artista”. L’exposició mostra una visió de les seues últimes peces, i per a l’ocasió s’ha creat un catàleg que s’ha editat especialment, i un audiovisual sobre l’artista que “preservarà eixa memòria històrica de tota la seua vivència”.

A més, en aquesta mostra, es comptarà amb la participació d’una artista emergent, l’escultora Virginia Jordà.

També s’ha creat un fil conductor a través d’una composició d’imatges en el qual s’ha fet un reconeixement a la col·lecció municipal d’escultura que hi ha, tant la urbana com la d’interior. Aquest treball ha estat realitzat per Gilberto Dobón, i concretament és un estudi de les diferents estructures, amb fotografies molt cuidades sobre diferents aspectes d’aquestes peces. L’objectiu és “generar que tota la nostra sala tinga una coherència amb la proposta principal que fa l’IVAM amb l’exposició ‘Escultura Infinita’, i la nostra proposta, que és un reconeixement a un artista alcoià que teníem pendent”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *