foradia pressupostparticipatiualcoi

L’Ajuntament d’Oliva vol participar en el procés d’elaboració dels pressupostos de la Generalitat

El regidor de Participació Ciutadana de l'Ajuntament d'Oliva, ha elaborat un recull de propostes presentades en els Pressupostos Participatius de la Generalitat per a facilitar la participació del veïnat d'Oliva de forma organitzada amb l'objectiu d'aportar més impacte

L’Ajuntament d’Oliva promou la participació en el procés d’elaboració dels pressupostos de la Generalitat Valenciana amb propostes d’àmbit autonòmic que poden impactar al municipi. Josep Escrivà, regidor de Participació Ciutadana de l’Ajuntament d’Oliva, ha elaborat un recull de les propostes presentades en els Pressupostos Participatius de la Generalitat per tal de facilitar la participació del veïnat d’Oliva de forma organitzada amb la finalitat d’aportar més impacte.

El procés permet donar suport a les actuacions proposades per altres i aconseguir les 5.000 adhesions de suport que cada proposta necessita per tal de prosperar a la següent fase. Les propostes presentades fins ara, i que impacten a Oliva, tenen com a objecte la mobilitat sostenible i algunes coincideixen amb reivindicacions històriques del Municipi d’Oliva i/o propostes del Pla de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament d’Oliva. Es pot consultar en el següent enllaç.

Escrivà, anima a la ciutadania a participar i fer propostes, dins del termini que està obert fins al 30 de maig: “Per tal d’aportar idees, actuacions supramunicipals en matèria de mobilitat els ciutadans poden basar-se en el Pla de Mobilitat Sostenible que va elaborar l’anterior corporació. En el segon document del PMUS, s’inclouen actuacions per tal d’instar a la Generalitat a desenvolupar accions que són de la seua competència o d’àmbit supramunicipal”.

Dins d’aquest pla d’actuació per millorar el transport públic interurbà es troben la TP3 (Línia Exprés a Gandia); TP4 (Projecte de servei públic de transport de viatges per carretera CV-114, la Safor Sud) o la B1 (Mobilitat en bicicleta), completant la via verda Gandia-Oliva fins a Pego).

“També són molt interessants les actuacions que provenen directament de la ciutadania, com és la via verda cap a Dènia pel Traçat de l’antiga via del tren, entre altres”, inclou el regidor de Participació.

Per a formular noves propostes perquè s’incloguen als Pressupostos Participatius de la Generalitat Valenciana cal dirigir-se a l’apartat web destinat a aquesta finalitat, que està en aquest enllaç, i inscriure’s si no s’ha fet prèviament. 

Els Pressupostos Participatius de la Generalitat destinen 13.763.500 € per a l’Àrea Administrativa de les Comarques Centrals que inclouen la Safor, la Costera, la Vall d’Albaida, el Comtat, l’Alcoià, la Marina Alta i la Marina Baixa. El 70% del pressupost, està reservat per a projectes d’àrea comarcal, per tant, el que es pretén és proposar projectes que impacten en diferents comarques. Propostes com el tren de la costa Dénia-Gandia, la ciclovia segregada de la carretera que unisca Alacant amb València, l’autobús entre els municipis de la Safor i altres propostes per millorar la mobilitat en la Província de València.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *