Gandia presenta la nova fase del projecte Marxuquera Verda
Es tracta del projecte de participació ciutadana que va nàixer a partir de l'incendi que va sofrir la Marxuquera en 2018 i que té com a objectiu restaurar ambientalment la zona

Alicia Izquierdo, regidora de Gestió Responsable del Territori, juntament amb el director general de Medi Natural, Daniel Muñoz, han presentat la nova fase del projecte de participació ambiental, Marxuquera Verda.
Segons ha explicat la regidora, aquest projecte s’ha vist endarrerit per culpa de la pandèmia, però “ara és el moment d’obrir un nou procés d’inscripcions de persones, col·lectiu que hi vulguen participar”.
La idea és mantenir totes les plantacions realitzades que poden tindre problemes. Per tal d’actuar es crearan grups d’entre 10 i 15 persones, que aniran setmanalment a mantenir els arbres o regar els cércols. A més, dins del projecte hi haurà una part didàctica, en la qual rebran material per a poder dur a terme l’activitat.
Aquesta iniciativa està pensada per a fer-se jornades en família en un sol dia, per a gaudir de l’espai, o per fer un seguiment del treball que va fer la gent durant la primera fase del projecte.
“Volem apostar també per involucrar els grups scouts de la ciutat, molt vinculats a la natura, i que no poden fer moltes de les seues activitats per la Covid-19”, explica Alicia Izquierdo.
Per la seua part, Daniel Muñoz, ha assegurat que tots els indicadors mostren que la restauració està sent molt bona i ja hi ha zones on mai es diria que han patit un incendi. I és que, l’impacte visual, amb més de 1.000 arbres plantats, “ja és més que evident”, ha qualificat Muñoz.
Les persones o col·lectius que vulguen participar poden fer la inscripció en el correu marxuqeraverdagandia@gmail.com
Aquest projecte va nàixer a partir de l’incendi d’agost de 2018, que va començar a Llutxent, i que va cremar més de 3.300 hectàrees de superfície forestal afectant set municipis de les comarques de la Vall d’Albaida i la Safor.
Concretament Gandia, va ser un dels municipis més afectats, amb 1.000 hectàrees de terreny d’alt valor ecològic i paisatgístic afectat, i diverses urbanitzacions van ser desallotjades.
La zona més castigada va ser la del barranc de Borrell, un espai natural que està dins del Paratge Natural Municipal del Parpalló-Borrell.
Pocs dies després de l’incendi, des de l’Ajuntament de Gandia, van començar aquest projecte, que té com a objectiu fer partícip a la ciutadania de les tasques de restauració de paratge, i d’aquesta forma va nàixer la Marxuquera Verda.
Comenta i participa-hi