La importància de la inclusió a les aules
Javier Monzón, mestre de Pedagogia Terapèutica explica com es treballa amb eixos xiquets i xiquetes que tenen mancances o dificultats a l'hora d'aprendre

Des de fa dos cursos la forma d’ajudar a eixos alumnes que presenten problemes a l’hora d’aprendre ha canviat. D’haver de tindre una classe especial de reforç, ara estan juntament amb el seu grup, facilitant d’aquesta manera la interacció social amb la resta de la seua classe. L’encarregat d’ajudar a aquests xiquets i xiquetes de 1r i 2n d’ESO a l’IES Pare Vitòria és Javier Monzón, mestre de Pedagogia Terapèutica. “Quan vénen de primària, en aquests cursos es nota disparitat, hi ha xiquets brillants, però alguns que no arriben, però no perquè no vulguen, sinó per problemes cognitius, i la nostra figura té com a objectiu espentar-los un poc a què arribe a 3r i decidir si es fa el programa normal, el de diversificació o FP bàsica”.
“L’atenció que fa el PT es fa fins de l’aula, aleshores es recolza a eixa persona que té unes mancances, i al mateix temps es dona suport a la resta de grup”, indica Monzón, que continua explicant que: “la diversitat no és per a tota la vida, potser també una situació puntual”.
Ara, en aquest curs inicial d’ESO també es treballa per àmbits, i per tant, com el PT del Pare assenyala: “en 1r es fa la codocència, és a dir, que per un costat ajude a la inclusivitat, i al mateix temps al professor que està donant la classe”.
A més d’ajudar als xiquets i xiquetes amb problemes d’aprenentatge, i que finalment l’alumnat puga aconseguir el títol, també s’ajuda a que el xiquet estiga integrat dins del centre, en aquells casos de xiquets que vénen d’altres llocs, o no coneixen l’idioma, entre altres casos.
Comenta i participa-hi