foradia pressupostparticipatiualcoi

El Govern nacional aprova ajudes per a 8 ajuntaments alacantins

Segons ha informat la diputada socialista al Congrés dels Diputats, Patricia Blanquer, aquestes ajudes són per a entitats locals amb transport públic de la seua titularitat

Patricia Blanquer, diputada socialista al Congrés, ha informat que el Consell de Ministres, a proposta dels Ministeris d’Hisenda i de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, han aprovat una subvenció de 433,9 milions d’euros que es repartiran entre un total de 273 entitats locals amb transport públic de la seua titularitat. 8 d’elles estan a la província d’Alacant.

Aquests municipis van enviar la informació que demanava el Ministeri d’Hisenda, i han complit els requisits per a poder beneficiar-se. Concretament, en la província d’Alacant aquests municipis són, Alcoi, amb 251.044 euros, Alacant, amb 5,3 milions d’euros, Benidorm, amb 1,1 milions d’euros; 15.270 euros per a El Campello, 1,4 milions per Elx, Elda amb 23.780 euros, Torrevella amb 403.426 euros, i finalment la Vila Joiosa, amb una ajuda de 32.714 euros.

Blanquer ha explicat que: “l’objectiu d’aquesta subvenció és compensar la minva d’ingressos que han patit els serveis de transport de les Entitats Locals com a conseqüència de la restricció de moviment que va provocar la Covid-19 en 2020”. Concretament s’ha estimat un impacte de la pandèmia que és equivalent al 40% dels ingressos, per la qual cosa, eixa és la proporció que compensa la subvenció.

La diputada socialista ha continuat dient que: “aquestes ajudes són novament expressió del compromís del Govern d’Espanya amb el municipalisme. Unes ajudes que se sumen a altes mesures adoptades que han beneficiat als ajuntaments, com la suspensió de les regles fiscals, que els permet usar els romanents de la tresoreria, o els recursos inclosos als Pressupostos. A més, amb l’actualització de les entregues a compte de la participació en els tributs de l’Estat, ingressaran un 3% més que en 2020”.

Aquestes ajudes són de caràcter extraordinari i es donen de forma directa a les entitats locals que donen servei de transport públic de la seua titularitat per qualsevol modalitat de gestió i que hagen registrat una caiguda d’ingressos per culpa de la Covid-19, que estiguen al corrent en el compliment de les seues obligacions tributàries, amb la Seguretat Social, i amb el reintegre de subvencions.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *