foradia mediambient

Es destinaran 20.000 euros per a sufragar obres i equipaments d’accessibilitat als comerços

Aquestes ajudes cobriran fins al 100% de les intervencions, i fins a un màxim de 2.000 euros

L’Ajuntament d’Alcoi ha publicat una nova convocatòria d’ajudes per a sufragar les obres o equipaments d’accessibilitat en els locals comercials del terme municipal d’Alcoi durant aquest 2022. Aquesta subvenció del consistori comptarà amb una partida de 20.000 euros, i seran ajudes a fons perdut, és a dir, que es donaran en règim de concurrència competitiva.

Per a poder accedir a aquests diners, les actuacions s’hauran d’ajustar a la normativa d’accessibilitat estatal i autonòmica en vigor, i a les ordenances municipals i normatives aplicables. A més, les obres o elements d’accessibilitat s’hauran de comprendre en espais d’ús públic en general.

Aquestes ajudes seran per als comerços situats en planta baixa, i que compten amb la corresponent llicència d’activitat, i podran optar els seus propietaris, arrendataris o inquilins (amb l’autorització escrita del propietari), i comunitats de béns, societats civils, o altres entitats econòmiques sense personalitat jurídica que hauran de nomenar una persona representant apoderada.

Es podrà optar a aconseguir el 100% del pressupost subvencionable, que comprén el preu total de l’obra justificada i els honoraris, amb un límit de 2.000 euros per sol·licitud. La concessió d’aquestes s’efectuarà fins a esgotar el crèdit disponible i seguint l’ordre de lliurament de sol·licituds i documentació.

Jordi Segura, regidor d’Indústria i Activitats, ha afirmat que: “l’Ajuntament d’Alcoi està compromés amb obtenir els majors graus d’accessibilitat i amb impulsar les activitats econòmiques en el nostre terme municipal. Per això, l’objectiu d’aquestes ajudes no és només potenciar el comerç, sinó facilitat la vida i garantir l’autonomia de les persones amb diversitat funcional”.

Es podran presentar les sol·licituds fins al dia 7 de novembre, i es podrà fer de forma física a les oficines de registre de l’Ajuntament o a la seu electrònica.

Font: Redacció./


agora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *