foradia cdturisme

Els jutjats de Gandia tindran un cost de 12,5 milions d’euros

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha adjudicat ja les obres que començaran en dos mesos i es construirà un edifici de nova planta, amb cinc altures i 16.000 metres quadrats

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha adjudicat les obres d’execució per al nou Palau de Justícia de Gandia, per un import, sense IVA, de 12.498.011 euros.

Està previst que les obres s’inicien el dia 9 d’agost i s’espera que duren uns dos anys.

L’edifici superarà els 16.000 metres quadrats i tindrà cinc plantes i capacitat per a albergar a 1.600 persones. Segons indica la consellera Gabriela Bravo, són unes instal·lacions “funcionals, modernes i sostenibles i amb tots els serveis que es necessiten per a l’Administració de Justícia”.

El nou Palau de Justícia comptarà amb 10 jutjats, 6 sales de vistes, les dependències dels col·legis d’advocats i procuradors, la Fiscalia, el Registre Civil, el Gabinet Psicosocial amb càmera Gessell, l’Oficina d’Assistència a les Víctimes del Delicte, Clínica Mèdic-forense, la Unitat de Valoració Integral i sis calabossos. En aquests jutjats treballaran 150 persones i estan dissenyats per a rebre a unes 300 persones al dia.

Bravo ha comentat que: “era una prioritat acabar amb la dispersió dels edificis judicials de Ciutat Ducal” i que aquest és un projecte “ambiciós que representarà un abans i un després en la manera d’intervenir en Justícia”, perquè entre altres avantatges “aquest serà un edifici sostenible que tindrà consum zero d’energia”.

La consellera de Justícia ha agraït “la col·laboració i el compromís” de l’Ajuntament de la capital de La Safor, a què se li ha delegat la competència per a la contractació de la redacció de projecte, licitació, adjudicació i execució de les obres.

Per la seua part, l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha valorat que “aquest projecte és necessari per a la ciutat seguisca en marxa”, i ha recordat que és una reivindicació històrica tant d’aquest sector professional, com dels veïns i veïnes de la localitat: “els que han vist com mentre la ciutat avançava, creixia i milloraven els serveis, el món judicial es quedava relegat per la manca d’inversions per part de la Generalitat durant el període governat pel PP”. A més, l’alcaldessa ha agraït a Gabriela Bravo el seu compromís.

El regidor d’Urbanisme, ha destacat que la construcció del Palau de Justícia tindrà també una gran repercussió urbanística, ja que “ajudarà a construir eixa continuïtat de la trama urbana entre Santa i la Plaça El·líptica, la qual cosa, afegida als projectes previstos per l’Institut Valencià de la Vivenda, suposarà una operació de regeneració urbana decisiva per a seguir construint una ciutat amable i compacta que done servei a tota la ciutadania”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *