lasarga itealcoi

Més de 60 esdeveniments culturals en la primera meitat de la Capitalitat Cultural

A més, ja hi ha programades més activitats per als pròxims mesos, com la programació de 'Viu l'Estiu' o l'Aplec de Dansa del País Valencià

La Generalitat Valenciana va distingir a la ciutat d’Alcoi com a capital de la cultura valenciana en l’any 2020-2021, juntament amb Bocairent, i és un segell anual que es va crear en l’any 2016 amb la finalitat d’incentivar la vertebració de la cultura, que reconeix les poblacions que destaquen per fer una aposta ferma per la cultura com a instrument de cohesió social i foment econòmic.

A més, amb aquest reconeixement, la Generalitat vol promoure una descentralització de l’oferta cultural, millorar les comunicacions entre la Generalitat i els agents culturals de tot el territori valencià i garantir l’accés universal a la cultura.

Algunes accions com el premi ‘Ciutat d’Alcoi’ de novel·la Isabel-Clara Simó, o la creació del Consell de Cultura, van ser punts molt valorats per la Generalitat per a donar aquest reconeixement a Alcoi, a més d’altres iniciatives que es duen a terme a la ciutat.

En la primera meitat d’aquesta capitalitat, s’han realitzat més de 60 accions culturals, tot i que la situació sanitària va fer que els primers mesos de capitalitat no es poguera fer molta cosa. Ja a partir del mes de març es va poder fer més activitats.

Per a la segona meitat de l’any hi haurà més programació d’activitats, de cinema, música, com Viu l’Estiu, exposicions, l’Aplec de Dansa del País valencià, les Jornades Patrimoni Industrial Província d’Alacant, la I Mostra de Teatre Amateur, el Festival d’animació Animalcoi o l’espectacle Vivir así es morir de amor, entre moltes altres que des de l’Ajuntament indiquen que s’aniran anunciant.

El regidor de Cultura, Raül Llopis, ha explicat que: “Hem rebut la distinció a la Capitalitat Cultural, entre altres coses, perquè som una ciutat que destaca per la seua àmplia programació cultural, per això en aquest any de reconeixement no podíem deixar de fer el que sempre hem fet i pel que precisament ens han reconegut. Ampliem encara més les accions, el que aprofitarà per a reactivar a un sector que ha passat moments molt complicats i agrairà totes les iniciatives que realitzem gràcies a aquesta capitalitat cultural. Per a nosaltres la cultura és un eix fonamental no tan sols en l’àmbit intel·lectual, sinó que és motor econòmic important per a la ciutadania”.

Font: Redacció./

ua


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *