foradia subscriutegrat

Pau Bernabeu: “l’ocupabilitat de la gent que cursa els màsters a Alcoi és molt alta”

A punt de finalitzar el seu primer curs com a director del Campus d’Alcoi de la UPV, hem volgut saber com ha sigut per a Pau Bernabeu i quines novetats hi hauran a partir del pròxim curs

  • La gent interessada a fer un màster ja pot fer les preinscripcions, però, quina és l’oferta de Màsters en el Campus d’Alcoi de la UPV?

En total hi ha quatre Màsters Universitaris, que són: Màster en Enginyeria, Processat i Caracterització de Materials, que inclou l’estudi de l’estructura, les propietats i el processat i aplicacions de tota classe de materials; Màster en Enginyeria Tèxtil, que és de les poques d’aquest tipus en Espanya, i s’ha dissenyat per ser un sector molt potent al nostre territori; Màster en Enginyeria d’Organització i Logística, que té com a objectiu que els alumnes aprenguen els millors mètodes i tècniques per al càlcul de costos productius i logístics; i per últim, el Màster en Direcció d’Empreses, que vol formar als futurs empresaris per a tindre habilitats de gestió i lideratge, i compta amb continguts d’estratègia o màrqueting.

Aquests màsters engloben tots els àmbits de coneixement que hi ha al nostre Campus, i cal destacar que l’ocupabilitat de la gent que els cursa és molt alta, encara que per la pandèmia les xifres han baixat, però, hi ha xifres que asseguren que molta gent troba treball abans de finalitzar els estudis.

  • Ara és època de selectivitat, aquests joves, que titulacions de grau poden trobar al campus alcoià?

En total tenim 6 graus, que són: Grau en Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes, Grau en Enginyeria Informàtica, Grau en Administració i Direcció d’Empreses, Gray en Enginyeria Elèctrica, Grau en Enginyeria Química, i el Grau en Mecànica. A més estan els dos dobles graus que són en Administració i Direcció d’Empreses i Turisme, i el doble grau d’Administració i Direcció d’Empreses i Enginyeria Informàtica.

  • Una de les teues propostes quan vas presentar la teua candidatura a director va ser incloure noves titulacions.

Volem anar posant en marxa aquestes noves titulacions i estem negociant-les amb el rectorat i diferents òrgans de decisió que té la Universitat Politècnica de València, sobre la taula tenim en marxa aquelles titulacions que vam proposar en el programa electoral, i crec a final del mes de juny començarem les primeres reunions amb el professorat per a proposar-los aquestes noves titulacions, per a poder posar-les en marxa, i com consolidar les que ja tenim. No hem d’oblidar que dins de dos cursos estarà en marxa el Grau en Robòtica.

  • Continuant amb projectes que vas presentar en la teua candidatura, també vas parlar sobre l’ampliació en la infraestructura, ens pots contar si ha avançat aquesta proposta?

Estem fent moltíssimes gestions sobre el terreny, tenim unes gestions amb uns terrenys de la Conselleria, concretament amb l’Empresa de l’Habitatge i Sòl de la Comunitat Valenciana per a poder iniciar l’expedient, la setmana pròxima l’escola farà la sol·licitud de compra a la Generalitat d’aquests terrenys, i a més, s’estan fent taxacions amb diferents terrenys que tenim damunt de la taula al programa, i proposar-li al nou rector les línies d’actuació. Esperem que abans d’acabar l’any tinguem alguna cosa per a poder a començar perquè ja tenim problemes importants d’espais, i si ve el nou grau de Robòtica, necessitem espais. Està molt avançada la tasca de poder comprar terrenys.

  • Es pot avançar on estaria la ubicació d’aquests terrenys?

Estem treballant en la fàbrica de Tutto Picollo, en el solar de Mataix, i en dos terrenys, un al carrer Alarcón, i altre al carrer Doña Amalia. Estem estudiant també la Beniata, i més espais, però el més interessant serien les naus de Tutto Picollo. Tenim molts projectes damunt de la taula i hem d’anar concretant-los.

  • Com valoraries el teu primer curs com a director?

Està sent molt frenètic. La primera part, en gener quan vaig entrar, amb la pandèmia, vaig prendre la decisió de tancar l’escola i fer-ho tot en línia. I després la cosa ja està més tranquil·la, els alumnes estan més integrats i tornant al campus, i per a l’any que ve volem que hi haja presencialitat de tots els cursos, enguany hi ha hagut presencialitat sols de 1r i 2n, i 3r i 4t han tingut sols presencialitat en laboratoris, però per a l’any que ve volem que tots tinguen presencialitat esperem del 100%.

  • En què diferenciaries al Campus d’Alcoi amb altres universitats?

Nosaltres som Universitat Politècnica de València, i està valorada com a la millor en el rànquing de Shanghai d’Espanya i això és un valor afegit. També diria que el nostre campus té 150 anys d’història, en els quals s’han format molts enginyers i sempre ha estat implicada en la indústria, ja que estem en el cor d’una de les zones industrials més importants de la Comunitat Valenciana. Molts dels nostres alumnes acaben treballant. I per últim s’ha de destacar la proximitat, el professor està molt pròxim a l’alumne, i per tant, la possibilitat d’aprenentatge és major, perquè hi ha una bona relació entre l’alumne i el professor.

  • Per a finalitzar, ens agradaria conéixer millor el projecte ‘Docència en espais s.XXI).

Tenim aquest projecte damunt de la taula, i estem treballant en els espais educatius del s.XXI, I la idea fonamental és que hem de començar a treballar, encara que nosaltres ja hem començat a fer-ho, és amb les competències transversals, és a dir, a l’alumne no sols s’ha de formar-lo en teoria i pràctica, també ha de tindre altres capacitats com la de treballar en grup, tindre iniciatives personals… I per això fan falta espais, que deixen enrere el concepte d’aula, i passem a uns espais multidisciplinaris, i els alumnes puguen interactuar. Això és el model d’aula 21 que volem presentar en les naus de Tutto Picollo com a primer projecte. Són espais dinàmics que abandonen la idea d’aula que coneixem amb pupitres de tota la vida.

Font: Belén Rivas./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *