foradia pressupostparticipatiualcoi

Alumnes del Campus d’Alcoi guanyen un concurs a Barcelona

Es tracta de l'Autonomous Driving Challenge, una iniciativa dirigida a les universitats de tot l'estat

El Grup de Robòtica i mecatrònica del Campus d’Alcoi de la UPV (GROMEP) s’ha posicionat com a guanyador de la tercera edició de l’Autonomous Driving Challenge, un concurs de vehicles autònoms dirigit a universitats d’àmbit estatal. El grup de Generació Espontània del Campus d’Alcoi ha programat un vehicle autònom per aconseguir superar 4 reptes.

Segons Jaime Masiá, responsable del grup i professor del Departament d’Enginyeria Mecànica i de Materials, afirma que moltes de les universitats no han pogut participar pel gran nivell de les proves. Els reptes que s’havien d’abordar anaven de menor a major dificultat. El primer repte s’ha desenvolupat en una hipotètica ciutat, on el vehicle havia d’anar d’un punt a un altre.

GROMEP va finalitzar la primera jornada com a tercer classificat. No van conéixer les altres puntuacions fins al final de la competició i van resultar guanyadors, amb un premi econòmic de 5.000 euros. GROMEP aglutina a estudiants d’alguns graus impartits al Campus d’Alcoi. Concretament, en l’Autonomous Driving Challenge van participar 5 estudiants del Grau en Enginyeria Mecànica i del Grau en Enginyeria Informàtica, Julen Morante, Pablo Montoyo, Elena García, Shen Gary Pernia i Daniel Gaspar.

Segons Jaime Masiá, “alguns d’ells ja són alumnes bastant experimentats i altres participaven per primera vegada en un concurs d’aquestes característiques. La mescla d’aquests estudiants permetrà la continuïtat del grup de Generació Espontània”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *