foradia subscriutegrat

Els voluntaris de ‘Charly Alpha’ ja estan actius davant una nova temporada estival

El Club d'Amics de 27 MHz - 30 Charly Alpha ha començat la seua campanya de prevenció d'incendis als parcs naturals de la Font Roja i Mariola

Com cada estiu, el Club d’Amics de 27 MH – 30 Charly Alpha ha iniciat la seua campanya de prevenció d’incendis als Parcs Naturals de la Font Roja i Mariola, i al terme municipal d’Alcoi, sumant-se a altres voluntaris, i als dispositius professionals per a vetllar per la integritat del patrimoni natural.

Des del divendres 11 de juny, els voluntaris van començar, juntament amb altres voluntaris de l’Associació ADHIF, la seua formació a càrrec del personal de Tragsa, Unitats de Vigilància de la Generalitat, en la qual es va posar de manifest que és important la coordinació de mitjans i el valor afegit de voluntaris i associacions.

El pròxim 20 de juny començarà el període en el qual durant dotze hores, en torns de sis hores, dos voluntaris i un coordinador per torn, realitzaran vigilància itinerant en rutes i observaran zones crítiques i accessibles, a més dissuadiran conductes perjudicials per a l’entorn, i detectaran incendis forestals.

En total hi ha 30 voluntaris que es coordinaran amb les autoritats autonòmiques i locals.

Juan Parra, president d’aquesta entitat, ha destacat el treball incansable dels voluntaris, i ha fet valdre el suport que s’ha donat des de la regidoria de Medi Ambient, i des de la Conselleria d’Agricultura, per donar suport a aquestes iniciatives.

Els voluntaris rebran material necessari per a la seua seguretat sanitària, com mascaretes o hidrogel.
Que ara hi haja menys restriccions de mobilitat i que haja finalitzat l’estat d’alarma “suposarà un increment de visitants als paratges de l’interior, per la qual cosa la tasca dels voluntaris serà important”, ha indicat Parra.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *