foradia cdturisme

Daniel Muñoz: “El PP mostra una profunda ignorància respecte les competències de gestió forestal i prevenció d’incendis”

El director general de Medi Natural de l’Ajuntament de Gandia respón a les crítiques del grup municipal popular pel que fa a les polítiques en matèria de prevenció d’incendis forestals del govern local

Daniel Muñoz li recorda als populars:El PP mostra una profunda ignorància respecte les competències de gestió forestal i prevenció d’incendis i banalitza iniciatives tan importants com la sensibilització i educació ciutadana”

El director general de Medi Natural de l’Ajuntament de Gandia assegura que els populars tene molt poc interès pel Medi Ambient almenys deurien preguntar al departament, on tenen les portes obertes. En aquest moments tenim moltíssimes línies obertes en quant a la gestió forestal”. 

El govern del Botànic, en els darrers 5 anys ha  recuperat ajudes forestals per a propietaris públics i privats, i aquest mateix any la Diputació de València acaba de duplicar el seu pressupost per a l’execució d’iniciatives per a la gestió de la nostra muntanya.

El director general de Medi Natural de l’Ajuntament de Gandia, Daniel Muñoz, ha respost al grup municipal del PP pel que fa a les polítiques en matèria de prevenció d’incendis forestals del govern local.  

“Política d’eslògan?”

Muñoz ha recordat que les campanyes de prevenció d’incendis estan totalment justificades i així ho demostren les dades: El 69% de les causes d’incendis són degudes a factors humans. “Per tant, s’evidencia la necessitat d’incidir en l’educació i la sensibilització de la societat per reduir el nombre d’incendis”.

En els pròxims mesos s’executaran a Gandia importants obres de prevenció d’incendis marcades pel PLPIF que milloraran la resposta front els incendis forestals. Totes aquestes accions són fruit de la col·laboració de l’ajuntament amb les administracions superiors “i podrien haver sigut consultades abans de disparar amb pólvora mullada. Les declaracions del PP de Gandia mostren una profunda ignorància respecte les competències en matèria de gestió forestal i prevenció d’incendis i banalitzen iniciatives tan importants com la sensibilització i educació ciutadana vers la problemàtica”.

D’altra banda, cal remarcar que el govern del botànic, en els darrers 5 anys ha  recuperat ajudes forestals per a propietaris públics i privats, i aquest mateix any la Diputació acaba de duplicar el seu pressupost per a l’execució d’iniciatives per a la gestió de la nostra muntanya. “Totes elles polítiques que han brillat per la seua absència durant els darrers 25 anys de polítiques del PP al País Valencià”.

Ajudes d’altres administracions.

Daniel Muñoz, afirma “si tingueren un mínim interès pel medi ambient hagueren vingut a preguntar al departament, on tenen les portes obertes. La Direcció General de Medi Natural d’aquest ajuntament té en aquest moments totes aquestes línies obertes en quant a la gestió del forest”:

Ajudes de la Diputació de València per a Gestió Forestal Sostenible 2019 (Publicada la resolució en el BOP Nº14 de 22/01/2020) 

27.000 € que s’utilitzaran per a realitzar les faixes de prevenció (16.000€) de les urbanitzacions del Molló de la Creu 1,2 i 3 i 10.000 € per a la compra de maquinària forestal per al departament. Aquesta actuació està contemplada en el Pla Local de Prevenció i la competència és del veïnat, “però l’ajuntament se’n farà càrrec en un exercici de responsabilitat, degut al greu perill que suposa. Actuació cancel·lada per l’estat d’alarma  i per la prohibició d’executar feines forestals en temporada estival. S’hi realitzarà en setembre”.

Sol·licitud d’ajuda a DIVALTERRA per a l’execució de les faixes de prevenció de la urbanització del camí de la Cova negra-Meravelles i de les Cases de l’Algar.

Aquesta actuació és competència del veïnat i propietaris forestals, però la realitzarà l’ajuntament “en un exercici de responsabilitat degut al greu perill que suposa, tal i com indica el PLPIF. La documentació de petició està enviada i es pot consultar. La resolució arribarà cap a finals d’any, com sempre”.

Restauració dels dos dipòsits d’emergències situats al Paratge Natural Parpalló- Borrell.

  • Acció que està inclosa en les ajudes de la Generalitat Valenciana per a la restauració de l’incendi de Llutxent 2018.
  • Acció que començarà en setembre i que s’ha posposat per l’estat d’alarma i l’època estival.

Pre-concessió de quasi 50.000 € de la Diputació de València per a la realització de Gestió Forestal Sostenible 2020 dins del seu projecte REACCIONA. 

Es pot consultar la pre-concessió en les bases de la convocatòria. Les ajudes acaben d’eixir i ja estan preparades per a enviar. Al llarg del que queda de 2020 caldrà preparar un projecte per a executar eixos 50.000 €.  S’utilitzaran en terreny públic.

Altres accions  amb recursos propis en matèria de gestió forestal i prevenció d’incendis:

Redacció de l’Instrument Tècnic de Gestió Forestal del Paratge. 

Aquest document estarà acabat a la tardor i una vegada aprovat per la Generalitat ens permetrà aconseguir ajudes d’administracions superiors amb més periodicitat. 

Execució dels 50.000 euros dels pressupostos participatius. 

  • Projecte ja redactat i a l’espera de que arribe el setembre per tal d’executar al paratge una franja de protecció per al Centre d’interpretació i una per a la CV 675 a Barx.

Estudi de viabilitat d’un projecte pilot per a la ramaderia extensiva al paratge natural municipal. Projecte col·laboració amb la DG de Prevenció d’Incendis i l’àrea de medi ambient de la Diputació de València.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *