foradia subscriutegrat

Les Associacions de Veïns demanen un projecte de rehabilitació integral del Centre Històric d’Alcoi

Els veïns i veïnes del Centre expliquen que: "Ens hem assabentat que l'Ajuntament d'Alcoi ha preparat un total de 40 projectes per captar fons europeus, però no hi ha cap projecte específic per al Centre"

En les últimes setmanes la Generalitat Valenciana ha anunciat projectes urbanístics que es duran a terme a través del Govern d’Espanya, i que buscarà finançament europeu.

Les Associacions de Veïns i Veïnes de Font Roja, La Sang, Partidor, Sant Pancraç, Centre i Viaducte, esperàvem que les administracions preparassen un pla integral de rehabilitació per al barri del Centre, que com indiquen “des de fa dècades es troba en una delicada situació”, i que a més, es va veure agreujada a conseqüència de la DANA Glòria.

Aquesta situació “va fer evident que el cor de la nostra ciutat necessita una intervenció urgent, global i decidida”. “Anem alertant, allà on ens escolten i els representants en són ben conscients, que la situació de molts edificis requereix la intervenció de l’administració o cauran de seguida. L’estat de conservació, les cases deshabitades, l’ús com a segons residències, la dificultat de localitzar molts dels propietaris, els solars… fan imprescindible que no es deixe sols als residents davant la responsabilitat d’una envergadura que no podem assumir”, explica el veïnat de la zona.

Arran d’aquestes ajudes, des de les diferents Associacions informen que: “ens hem assabentat que l’Ajuntament d’Alcoi ha preparat un total de 40 projectes per tal de captar aquests fons als pròxims anys i, malauradament, pel que fa a ‘l’agenda urbana’, no hi ha cap projecte específic per al Centre, més enllà de la rehabilitació del Pont de Sant Jordi. A més, no hi ha cap projecte de rehabilitació de habitatges del Centre, però si hi ha d’altres barris”.

“No volem dir, ni molt menys, que aquests i d’altres, no siguen projectes imprescindibles. Però, no podem entendre que el Centre siga, una vegada més, el gran oblidat. Ni tan sols projectes anunciats com el del Partidor o la rehabilitació de les façanes del barri de La Sang”, afegeixen els veïns.

Totes aquestes Associacions reivindiquen que aquest, “no és un problema nou, i no responsabilitzem únicament a l’actual administració municipal. És que cap ni una, ni tan sols, ha redactat un projecte integral”.

“Pensem que és ara o mai, donada la conjuntura i l’arribada de recursos europeus. I amb aquesta finalitat traslladarem a totes les forces representades a l’Ajuntament d’Alcoi la imperiosa necessitat de redactar un projecte global per buscar els recursos que ens puguen permetre salvar el que ens queda de Centre”, conclouen els veïns i veïnes dels barris del Centre d’Alcoi.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *